Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Harley Davidson zatvara tvornicu i pokreće proizvodnju električnih motocikala Reviewed by Momizat on . Motociklistička ikona Harley Davidson iz godine u godinu bilježi sve lošije poslovne rezultate, a kompanija iz Milwaukeeja sad je potvrdila zatvaranje pogona u Motociklistička ikona Harley Davidson iz godine u godinu bilježi sve lošije poslovne rezultate, a kompanija iz Milwaukeeja sad je potvrdila zatvaranje pogona u Rating: 0

Harley Davidson zatvara tvornicu i pokreće proizvodnju električnih motocikala

Advertisement

Motociklistička ikona Harley Davidson iz godine u godinu bilježi sve lošije poslovne rezultate, a kompanija iz Milwaukeeja sad je potvrdila zatvaranje pogona u Kansas Cityju, te otpuštanje 800 radnika

harley

Harley je u posljednjem kvartalu minule godine uknjižio dobit od 8,3 milijuna dolara, što je 82 posto manje u odnosu na isti period iz 2016. Nisu sve vijesti loše, budući da je američka kompanija četiri godine nakon predstavljanja električno koncepta odlučila krenuti u njegovu serijsku proizvodnju.

Prvi električni motocikl iz Harley Davidsona navodno možemo očekivati za 18 mjeseci, a u tu svrhu kompanija će zaposliti 450 djelatnika u New Yorku. Nismo sigurni koliko će ovaj proizvod popraviti Harleyeve buduće poslovne rezultate budući da su upravo zvuk i vibracije motora glavne značajke motocikala iz Milwaukeeja. Kao što znamo, električni motori ne proizvode gotovo nikakav zvuk i vibracije.

Ipak, možda je upravo odmak od postojećih trendova ono što će kompaniju izvući s ruba ponora, budući da milenijci očito nisu zainteresirani za tehnologiju koja, uz manja unaprjeđenja, datira iz 50-ih godina prošlog stoljeća.

Globalno, Harley je minule godine prodao 6,7 posto manje motocikala nego u 2016.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: