Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Hibridni Volkswagen Golf GTE spreman za Genevu Reviewed by Momizat on . Kako se u posljednje vrijeme nagađalo, Volkswagen je najavio da će na skorašnjem auto showu u Genevi predstaviti plug-in hibridnu verziju Golfa nazvanu GTE. Mod Kako se u posljednje vrijeme nagađalo, Volkswagen je najavio da će na skorašnjem auto showu u Genevi predstaviti plug-in hibridnu verziju Golfa nazvanu GTE. Mod Rating: 0

Hibridni Volkswagen Golf GTE spreman za Genevu

Advertisement

Kako se u posljednje vrijeme nagađalo, Volkswagen je najavio da će na skorašnjem auto showu u Genevi predstaviti plug-in hibridnu verziju Golfa nazvanu GTE.

gte-1

Model će pogoniti 1.4-litreni, 4-cilindrični TSI turbo motor od 148 KS uparen s elektromotorom od 101 KS koji će zajedno razvijati 201 KS i 349 Nm okretnog momenta.

Automobil će u električnom načinu rada moći postići brzinu od 130 km/h, a koristeći hibridni pogon ubrzavat će do 100 km/h za 7.6 sekundi te razvijati krajnju brzinu od 217 km/h. Električni domet iznosit će 50 km, dok će uz pomoć oba motora Golf GTE moći prijeći čak 940 km. U hibridnom načinu vožnje trošit će tek 1.8l/100km uz emisiju CO2 od 35g/km.

gte-2

Dizajn automobila neće se mijenjati u odnosu na standardnu verziju, osim u predjelu prednje maske koja će nalikovati onoj električnog e-Golfa i GTI modela. Vozilo će u standardnom paketu biti opremljeno 6.5-inčnim Composition Media radio sustavom, a kupci se mogu odlučiti i za opcionalni Discovery Pro navigacijski sustav. Osim toga, Golf GTE dobit će i ostalu opremu karakterističnu za hibridna vozila poput pokazivača dometa, ekrana za tok energije, odnosno statistike o emisijama te ‘e-managera’.

Foto:

Izvor: www.autoclick.hr

Komentari korisnika: