Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Hispano Suiza se vraća u svijet automobilske industrije Reviewed by Momizat on . Hispano Suiza, brend koji je bio poznat i u rangu sa Bugattijem i Rolls-Royceom, odlučio je da se vrati u život. Ova španska kompanija osnovana je prošlog veka, Hispano Suiza, brend koji je bio poznat i u rangu sa Bugattijem i Rolls-Royceom, odlučio je da se vrati u život. Ova španska kompanija osnovana je prošlog veka, Rating: 0

Hispano Suiza se vraća u svijet automobilske industrije

Advertisement

Hispano Suiza, brend koji je bio poznat i u rangu sa Bugattijem i Rolls-Royceom, odlučio je da se vrati u život. Ova španska kompanija osnovana je prošlog veka, a prestala da postoji 1968. godine, iako je francusko aviatičarsko odeljenje nastavilo svoje poslovne operacije, pod okriljem roditeljske kompanije.

hispano-suiza (1)

Pokušaji da se ova kompanija oživi datiraju iz 2000. godine, kad je na Salonu automobila u Ženevi predstavljen HS21 superautomobil, potom i K8 naredne godine. Poslednji je bio HS21-GTS godinu dana kasnije.

hispano-suiza (2)

Nijedno od ovih vozila nije ugledalo svetlost dana, a sada je objavljen teaser koji najavljuje novo električno vozilo ovog brenda, koje bi trebalo da bude predstavljeno iduće godine, na Salonu automobila u Ženevi.

hispano-suiza (3)

Proizvodiće se u Barseloni, gde je ova kompanija i osnovana, pre jednog veka.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: