Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Honda Civic Type R je kralj Hungaroringa, ponovo! Reviewed by Momizat on . Honda Civic Type R nastavlja da obara rekorde na čuvenim trkačkim stazama širom Evrope. Novi rekord staze za serijske modele sa pogonom na prednjim točkovima za Honda Civic Type R nastavlja da obara rekorde na čuvenim trkačkim stazama širom Evrope. Novi rekord staze za serijske modele sa pogonom na prednjim točkovima za Rating: 0

Honda Civic Type R je kralj Hungaroringa, ponovo!

Advertisement

Honda Civic Type R nastavlja da obara rekorde na čuvenim trkačkim stazama širom Evrope.

Honda Civic Type R (1)

Novi rekord staze za serijske modele sa pogonom na prednjim točkovima zabeležen je sa Džensonom Batonom za volanom, a postignut je sa standardnom produkcijskom verzijom automobila opremljenom regularnim gumama za vožnju po javnim putevima.

Ovaj britanski vozač obišao je krug dužine 4,38 km za 2 minuta i 10,19 sekundi, čime je nadmašio dosadašnje najbolje vreme za produkcijske automobile sa pogonom na prednje točkove, koje je 2016. godine postavio (opet) Civic Type R prethodne, četvrte generacije.

Inače, za Batona Hunragroring ima poseban značaj s obzirom da je na mađarskoj stazi 2006. zabeležio prvu pobedu u šampionatu Formule 1 vozeći Hondin bolid.

Honda Civic Type R (2)

Baton je peti vozač modela Honda Civic Type R koji je postavio rekord na legendarnim stazama širom Evrope, s obzirom da je do sada u 2018. godini ovaj automobil zabeležio najbolja vremena u svojoj klasi vozila na Eštorilu (2:01.84), Silverstonu (2:31.32), Spa-Frankošampu (2:53.72 min) i Manji Kuru (2:01.51 min). Prethodno je 2017. godine “pokoren” i čuveni Nirburgring sa vremenom od 7 minura,43 sekundi i 8 desetinki.

Prilikom postizanja svakog od rekorda za volanom automobila je bio drugi vozač: Tijago Monteiro u Portugalu, Mett Nil u Velikoj Britaniji, Bernard Bagete u Belgiji i Esteban Gereri u Francuskoj.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: