Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Honda kreirala revolucionarni hibridni motor Reviewed by Momizat on . Honda i Daido Steel su se udružili u cilju razvoja prve praktične primene usijano kovanog neodimijum magneta, koji ne sadrži retke metale. Neodimijum magneti mo Honda i Daido Steel su se udružili u cilju razvoja prve praktične primene usijano kovanog neodimijum magneta, koji ne sadrži retke metale. Neodimijum magneti mo Rating: 0

Honda kreirala revolucionarni hibridni motor

Advertisement

Honda i Daido Steel su se udružili u cilju razvoja prve praktične primene usijano kovanog neodimijum magneta, koji ne sadrži retke metale.

hibridni-motor

Neodimijum magneti moraju biti otporni na vrelinu u automobilskoj upotrebi, a to je obično postizano upotrebom retkih teških metala kao što su disprozijum ili terbijum. Količine ovih metala su ograničene, a očekuje se da će u budućnosti zahtevi za njima sve više rasti.

U cilju zaobilaženja dotičnih problema, Honda i Daido Steel su došli do rešenja sa tehnikom usijanog kovanja, koje ne zahteva korišćenje retkih metala, a magnetu daruje otpornost na visoke temperature.

Da bi iskoristila ovo revolucionarno rešenje, Honda je razvila novi motor koji može da ugosti dotične magnete. Kompanija nije bila „darežljiva“ što se informacija i specifikacija tiče, što je i razumljivo, ali je potvrđeno da će motor o kome je reč biti instaliran u Sport Hybrid i-DCD hibridni sistem, koji će debitovati u Hondi Freed. Očekuje se da taj model krene u prodaju ove jeseni, tako da ćemo tada verovatno saznati i nešto više.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: