Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Honda NSX-GT spremna za trkačku stazu Reviewed by Momizat on . Za razliku od serijskog modela koji je namenjen za vožnju po javnim putevimaa, čije se pojavljivanje očekuje 2015, trkački NSX-GT Concept već je spreman i debit Za razliku od serijskog modela koji je namenjen za vožnju po javnim putevimaa, čije se pojavljivanje očekuje 2015, trkački NSX-GT Concept već je spreman i debit Rating: 0

Honda NSX-GT spremna za trkačku stazu

Advertisement

Za razliku od serijskog modela koji je namenjen za vožnju po javnim putevimaa, čije se pojavljivanje očekuje 2015, trkački NSX-GT Concept već je spreman i debitovaće tokom prestojećeg vikenda na stazi Suzuka u Japanu.

Honda NSX-GT Concept takmičiće se u GT500 klasi Super GT serije.

Iz japanskog proizvođača saopštili su da je automobil opremljen četvorocilindričnim 2.0 litarskim centralno postavljenim turbo-punjenim motorom sa direktnim ubrizgavanjem goriva, koji će raditi u okviru hibridnog pogonskog sistema.

Honda nije objavila više tehničkih detalja, a na fotografijama se mogu videti veliki zadnji spojler i drugi aerodinamički dodaci koji imaju za cilj da tokom trke auto “prilepe” za asfalt piste.

Uz spušteno oslanjanje, za bolje prijanjanje i stabilnost upotrebljeni su i Bridgestone Potenza trkački pneumatici.

Komentari korisnika: