Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Honda odustaje od dizelskih motora u Europi Reviewed by Momizat on . Najveći proizvođač motora s unutarnjim izgaranjem odlučio je dići ruke od unapređivanja dizelske tehnologije za europsko tržište Od 2021., nakon što postojeću g Najveći proizvođač motora s unutarnjim izgaranjem odlučio je dići ruke od unapređivanja dizelske tehnologije za europsko tržište Od 2021., nakon što postojeću g Rating: 0

Honda odustaje od dizelskih motora u Europi

Advertisement

Najveći proizvođač motora s unutarnjim izgaranjem odlučio je dići ruke od unapređivanja dizelske tehnologije za europsko tržište

honda-civic

Od 2021., nakon što postojeću generaciju Civica zamijeni novi model, Honda više neće imati niti jedan dizelski model u europskoj ponudi, rekao je Dave Hodgetts, direktor japanskog proizvođača za tržište Velike Britanije.

Hodgetts tvrdi kako svaki idući model iz Honde neće imati dizelsku opciju, te kako je namjera kompanije iz Tokya do 2025 isporučivati dvije trećine elektrificiranih vozila.

Novi CR-V će biti prvi model bez dizelaša u ponudi, a u Hondi vjeruju kako će benzinsko-električna hibridna izvedba, koja u prodaju kreće od ožujka iduće godine, činiti polovicu očekivane prodaje od 60.000 primjeraka u 2019.

Hondini dizelaši trenutno su dostupni u Civicu i HR-V-u. Civic bi u idućoj generaciji, umjesto dizelskog pogona trebao nuditi hibridnu i plug-in hibridnu izvedbu, a dostupnost će ovisiti o individualnim tržištima i propisima.

Honda neće u cijelosti prestati proizvoditi dizelske motore. 1.6-litrena jedinica iz pogona u Swindonu još će se neko vrijeme ugrađivati u modele namijenjene Indiji, Tajlandu i Filipinima.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: