Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Honda podnela patent za automatski mjenjač sa 11 stepena prenosa Reviewed by Momizat on . Automobili rastu, motori im se smanjuju, a povećava se i broj stepena prenosa menjača Twituj ovo!. Ponekad se pitamo „gde je granica“? Nekoliko proizvođača već Automobili rastu, motori im se smanjuju, a povećava se i broj stepena prenosa menjača Twituj ovo!. Ponekad se pitamo „gde je granica“? Nekoliko proizvođača već Rating: 0

Honda podnela patent za automatski mjenjač sa 11 stepena prenosa

Advertisement

Automobili rastu, motori im se smanjuju, a povećava se i broj stepena prenosa menjača Twituj ovo!. Ponekad se pitamo „gde je granica“? Nekoliko proizvođača već sada isporučuje automobile sa desetostepenim menjačima, a Honda je podnela patent na jedanaestostepenu jedinicu.

honda

Po dokumentima koje je otkrio AutoGuide, koji su podneti u Japanskoj kancelariji za patente, Honda radi na automatskom menjaču sa jedanaest stepena prenosa. Ovaj mehanizam uključuje tri spojnice, koje će doprineti tome da se redukuje gubitak obrtnog momenta, prisutan na modelima sa dve spojnice. Dakle, suština je u promenama stepena prenosa koje će biti efikasnije i sa boljim odzivom.

Kao autor patenta je potpisan Honda Motoro Co Ltd Izumi Masao. Mada podnošenje patenata često znači zaštitu ideja, što znači da menjač sa jedanaest „brzina“ možda neće ući u serijsku proizvodnju, on bi ipak mogao da pronađe svoje mesto u nekom od ekonomičnih Hondinih modela u budućnosti.

Prošle godine je Fordu odobren patent za jedanaestostepeni automatik, dizajniran u tri različite konfiguracije sa različitim kombinacijama zupčanika, spojnica i kočnica.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: