Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Honda predstavila kokpit budućeg europskog EV-a Reviewed by Momizat on . Honda je tijekom prošlog mjeseca objavila teaser pretprodukcijskog električnog modela koji je još 2017. najavljen studijom Urban EV. Novi koncept, odnosno pretp Honda je tijekom prošlog mjeseca objavila teaser pretprodukcijskog električnog modela koji je još 2017. najavljen studijom Urban EV. Novi koncept, odnosno pretp Rating: 0

Honda predstavila kokpit budućeg europskog EV-a

Advertisement

Honda je tijekom prošlog mjeseca objavila teaser pretprodukcijskog električnog modela koji je još 2017. najavljen studijom Urban EV. Novi koncept, odnosno pretprodukcijski model će biti korak bliže serijskom vozilu, a ovo je njegov kokpit.

Honda_EV_Ženeva_2019

Radi se o vrlo modernom, a opet vrlo jednostavno i čisto dizajniranom kokpitu kojim dominira široki zaslon. Točnije, čini se kako je riječ o pet međusobno povezanih zaslona koji se protežu duž cijele prednje armatura.

Ispred vozača se nalazi digitalna instrumentna ploča, a desno od nje su dva središnja zaslona infotainmenta. Na krajevima se nalaze još dva ekrana koja vjerojatno služe za reprodukcijsku slike s bočnih kamera koje zamjenjuju retrovizore. Ovakvo rješenje je omogućilo značajno smanjenje broja klasičnih prekidača, no njih i dalje ima, kako na upravljaču tako i ispod središnjih zaslona.

Koliko će od svega ovoga završiti u serijskom modelu za sada nije poznato, no čini se da bi moglo puno toga. Naime, za razliku od prve studije iz 2017, ženevski će model biti gotovo sprema za proizvodnju. U njega se sada može smjestiti petoro putnika (ranije četvoro), imat će pet umjesto troja vrata, dizajn je općenito približen serijskom modelu i sl.

Konkretnijih podataka o električnom pogonskom sklopu za sada nema, no uskoro ćemo saznati više. Službena premijera će se održati u Ženevi, a prodaja će navodno krenuti prije kraja ove godine. Dakle, u Frankfurtu bi mogli vidjeti konačan proizvod.

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: