Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Honda više ne treba Kinu za hibride Reviewed by Momizat on . Japanski proizvođač ima prvi svjetski motor za hibridni automobil koji ne koristi rijetke teške elemente. Time će smanjiti ovisnost o uvozu iz Kine. Hibridni au Japanski proizvođač ima prvi svjetski motor za hibridni automobil koji ne koristi rijetke teške elemente. Time će smanjiti ovisnost o uvozu iz Kine. Hibridni au Rating: 0

Honda više ne treba Kinu za hibride

Advertisement

Japanski proizvođač ima prvi svjetski motor za hibridni automobil koji ne koristi rijetke teške elemente. Time će smanjiti ovisnost o uvozu iz Kine.

Honda Freed

Hibridni automobili, koji kombiniraju benzinski s električnim motorom, sve su popularniji u brojnim razvijenim zemljama. No, ovisna su o pouzdanoj opskrbi rijetkim elementima kao što su disprozij i terbij.

Prije šest godina Kina je nametnula privremenu zabranu izvoza rijetkih minerala u Japan zbog teritorijalnih sporova između te dvije zemlje.

Honda, treći po veličini proizvođač automobila u Japanu, objavio je kako njegovi novi motori koriste magnete razvijene u tvrtci Daido Steel koji ne koriste ni disprozij, niti terbij. To je smanjilo troškove proizvodnje magneta, ključne komponente motora, za oko deset posto te ih učinilo gotovo osam posto lakšima.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: