Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Hyundai povlači sa tržišta oko 50.000 Santa Fe modela Reviewed by Momizat on . Hyundai je opozvao 43.491 model Santa Fe i Santa Fe Sport sa američkog tržišta zbog veoma ozbiljnog problema. Naime, moguće je da se volan otkači sa letve u tok Hyundai je opozvao 43.491 model Santa Fe i Santa Fe Sport sa američkog tržišta zbog veoma ozbiljnog problema. Naime, moguće je da se volan otkači sa letve u tok Rating: 0

Hyundai povlači sa tržišta oko 50.000 Santa Fe modela

Advertisement

Hyundai je opozvao 43.491 model Santa Fe i Santa Fe Sport sa američkog tržišta zbog veoma ozbiljnog problema. Naime, moguće je da se volan otkači sa letve u toku vožnje.

hyundai santa fe

U saopštenju koje je izdala NHTSA navodi se da se volan u ovom modelu može slomiti u toku vožnje. Kao rezultat toga, može doći do odvajanja upravljača od letve volana. U sopštenju proizvođača se navodi da je glavni krivac za ovu situaciju dobavljač, i dodaje se da nijedno drugo vozilo Hyundai ili Genesis nema ovaj problem.

Falični Santa Fe modeli su oni koji su se proizveli u periodu između juna i decembra u Južnoj Koreji, kao i Santa Fe Sport koji se proizvodio u fabrici u Alabami od jula do oktobra, i u Džordžiji od avgusta do oktobra prošle godine. Procenjeno je da je ukupno 43.491 jedinica ugroženo ovim problemom, kao i dodatnih 8.456 primeraka u Kanadi.

Na svu sreću, kako navodi Hyundai, niko nije povređen, a nisu zabeležene ni nesreće do kojih je mogao da dovede ovaj probelm, ali je jedan klijent iz Amerike prijavio da je njegov volan „otpao“. Na svu sreću, automobil je bio zaustavljen, a taj čovek je posegnuo za svojim novčanikom, i pritom se oslonio na volan.

Vlasnici primeraka sa ovim problemom će biti obavešteni od kompanije sredinom marta, a tehničari će zameniti čitav sistem upravljanja, ako je to neophodno, potpuno besplatno.

Izvor: Vrelegume.rs

Komentari korisnika: