Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Investicija od 1,6 milijardi dolara: Toyota i Mazda grade zajedničku tvornicu Reviewed by Momizat on . Toyota i Mazda su objavili kako su konačno izabrali lokaciju za novu tvornicu. Gradit će se u Huntsvilleu u Alabami, a nakon što 2021. godine bude dovršena, zap Toyota i Mazda su objavili kako su konačno izabrali lokaciju za novu tvornicu. Gradit će se u Huntsvilleu u Alabami, a nakon što 2021. godine bude dovršena, zap Rating: 0

Investicija od 1,6 milijardi dolara: Toyota i Mazda grade zajedničku tvornicu

Advertisement

Toyota i Mazda su objavili kako su konačno izabrali lokaciju za novu tvornicu.

tvornica

Gradit će se u Huntsvilleu u Alabami, a nakon što 2021. godine bude dovršena, zapošljavat će 4000 radnika. Radi se o investiciji teškoj čak 1,6 milijardi USD, a koja će donijeti značajan porast proizvodnih kapaciteta japanskih tvrtki na američkom tlu.

Naime, kapacitet tvornice je minimalno 300.000 vozila godišnje, a bit će ravnomjerno podijeljen između dva proizvođača. Mazda je već najavila novi crossover model, dok će Toyota u novoj tvornici proizvoditi Corollu.

ToyotaMazda625

Podsjetimo, Toyota već u blizini ima jednu tvornicu, a za Corollu je planirala izgraditi tvornicu u Meksiku. Tada se oglasio Trump i doslovno naredio Toyoti da gradi tvornicu u Americi. Toyota je početkom 2017. godine objavila da u narednih pet godina planira u američke kapacitete uložiti oko 10 milijardi USD.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: