Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Jaguar će konstruisati F-Type sa petoro vrata? Reviewed by Momizat on . Direktor dizajna kompanije Jaguar je izjavio da mu ideja o modelu F-Type sa petoro vrata, koji bi podsećao na novi, skoro predstavljeni Mercedes AMG GT 4-door C Direktor dizajna kompanije Jaguar je izjavio da mu ideja o modelu F-Type sa petoro vrata, koji bi podsećao na novi, skoro predstavljeni Mercedes AMG GT 4-door C Rating: 0

Jaguar će konstruisati F-Type sa petoro vrata?

Advertisement

Direktor dizajna kompanije Jaguar je izjavio da mu ideja o modelu F-Type sa petoro vrata, koji bi podsećao na novi, skoro predstavljeni Mercedes AMG GT 4-door Coupe deluje veoma zanimljivo.

f-type

Tokom jednog od intervjua na Sajmu automobila u Ženevi, Ian Kalum, direktor dizajna kompanije Jaguar, je odbio da govori o tome da li će kompanija konstruisati model F-Type sa petoro vrata, ali je rekao da bi takvo vozilo bilo perfektno za britanski brend.

Naime, on je izjavio da je „kupe sa petoro vrata veoma zanimljiva ideja, prvenstveno zbog činjenice da je to zapravo i zamisao na koju je prva došla njegova kompanija. Međutim, Mercedes je tu ideju primenio na svoj CLS i kreirao je novi segment na tržištu. A to je trebalo da bude Jaguar“.

„Dizajn modela F-Type je dobijao pohvale sa svih strana, još od trenutka kada je model i predstavljen. Prema tome, postoji mogućnost da se nekim ljudima ne bi dopala ideja o ovom modelu sa petoro vrata, ali je svakako konstrukcija takvog automobila moguća“, dodao je Kalum.

Jaguar će, ukoliko odluči da napravi ovakakv automobil, verovatno pratiti recepturu kompanije Mercedes, te će konstruisati direktnog konkurenta modelu Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe.

Ako se ovaj model zaista proizvede, bio bi to odvažan potez kompanije Jaguar, još jedan u nizu nakon odluke da se proizvodi impresivni potpunoo električni krosover I-Pace.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: