Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Jaguar i Land Rover se vraćaju BMW-ovim V8 motorima Reviewed by Momizat on . Svi se sećamo vremena kada je BMW posedovao Land Rover i kada su bavarski V8 motori svoje mesto nalazili ispod haube modela britanske marke. Istorija bi mogla d Svi se sećamo vremena kada je BMW posedovao Land Rover i kada su bavarski V8 motori svoje mesto nalazili ispod haube modela britanske marke. Istorija bi mogla d Rating: 0

Jaguar i Land Rover se vraćaju BMW-ovim V8 motorima

Advertisement

Svi se sećamo vremena kada je BMW posedovao Land Rover i kada su bavarski V8 motori svoje mesto nalazili ispod haube modela britanske marke. Istorija bi mogla da se ponovi!

motor

Pregovori su u toku između BMW-a i JLR-a, a tema je nova generacija V8 motora za Jaguarove i Land Roverove modele.

Reč je o twin-turbo jedinici zapremine 4,0 litre u V8 rasporedu cilindarskih redova. Da podsetimo, aktuelni BMW-ov V8 raspolaže sa 4,4 litre zapremine, dok mu je snaga u rasponu od 450 do 600 konja.

Naravno, razvoj novog V8 motora je skupa investicija, a zahtevi za ovakvom vrstom pogonske jedinice su u opadanju, tako da je za JLR bezbolnije da rešenje potraži na drugoj strani. S druge strane, BMW bi imao dobar razlog za razvoj novog motora, a limitiranim resursima Jaguar Land Rovera bi BMW-ova „pomoć“ došla kao poručena. Kompanija koristi vremešni V8 a ogromna sredstva troši u razvoj novih četvorocilindarskih i šestocilindarskih motora. Mnogo je jeftinije kupiti V8 agregate od BMW-a.

Glasine kolaju da bi Audijev V8 mogao biti i poslednji što se kompanije iz Ingolštata tiče. Razlozi su sasvim jasni – veliki troškovi i sve manja potražnja.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: