Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Jaguar I-Pace postavio rekord na stazi Laguna Seca Reviewed by Momizat on . Jaguar se polako priprema za "Konkurs elegancije" koji se održava tokom "Nedelje automobila" u Montereju, a u skladu sa tim je i objavljena informacija da je I- Jaguar se polako priprema za "Konkurs elegancije" koji se održava tokom "Nedelje automobila" u Montereju, a u skladu sa tim je i objavljena informacija da je I- Rating: 0

Jaguar I-Pace postavio rekord na stazi Laguna Seca

Advertisement

Jaguar se polako priprema za “Konkurs elegancije” koji se održava tokom “Nedelje automobila” u Montereju, a u skladu sa tim je i objavljena informacija da je I-Pace postavio novi rakord kao najbrže električno vozilo na stazi Laguna Seca.

jaguar

Rekord je postavljen dok je za volanom “fabričkog” modela I-Pace HSE First Edition sedeo profesionalni vozač Rendi Pobst. Zahvaljujući snažnim elektromotorima ovog privlačnog krosovera koji razvijaju ukupno 394 konjskih snaga (293 kW) i 693 Nm obrtnog momenta, Pobst je krug na stazi prešao za 1 minut, 48 sekudni i 18 stotinki.

Prema navodima sajta Fastestlaps.com, I-Pace je krug završio brže od modela kao što su BMW 335i coupe, Mazda RX-8 i Ford Focus ST. Međutim, on je bio sporiji od modela BMW i8, Chevrolet Camaro SS i Subaru WRX STI. Na sajtu nema liste električnih vozila, tako da je moguće da je I-Pace postavio rekord samim tim što je na nju izašao.

U svakom slučaju, moramo priznati da je ovaj krosover model britanskog proizvođača jedan prilično impresivan automobil, ako u obzir uzmemo činjenicu da od 0 do 96 km/h ubrzava za 4,5 sekudni i da postiže maksimalnu brzinu od 199 km/h.

On je opremljen i litijum-jonskom baterijom kapaciteta 90 kilovat-sati što mu omogućava da sa jednim punjenjem pređe i do 386 kilometara. Kada se isprazni, baterija se do 80% uz pomoć DC brzog punjača kapaciteta 100 kilovat-sati može napuniti za oko 40 minuta.

Početna cena ovog modela naravno nije mala, te on pre poreza, u najjeftinijoj verziji košta 69.500 dolara.

Međutim, po toj ceni se osim impresivnih performansi dobija i panoramski, stakleni krov, automatska kontrola klime u dve zone i sportska sedišta. Tu je i Touch Pro Duo infotejnment sistem sa dva ekrana, od kojih jedan ima dijagonalu 10 inča i služi za infotejnment, dok se drugi koji se nalazi ispod njega, dijagonale 5 inča, koristi za pristup kontroli klime i drugih podešavanja.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: