Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Jaguar otvara fabriku u Slovačkoj, vrijednu 1,6 milijardi dolara Reviewed by Momizat on . Automobilska kompanija “Jaguar Land Rover” otvara novu fabriku u Slovačkoj u vrednosti od 1,6 milijardi dolara, što je prva fabrika tog proizvođača luksuznih au Automobilska kompanija “Jaguar Land Rover” otvara novu fabriku u Slovačkoj u vrednosti od 1,6 milijardi dolara, što je prva fabrika tog proizvođača luksuznih au Rating: 0

Jaguar otvara fabriku u Slovačkoj, vrijednu 1,6 milijardi dolara

Advertisement

Automobilska kompanija “Jaguar Land Rover” otvara novu fabriku u Slovačkoj u vrednosti od 1,6 milijardi dolara, što je prva fabrika tog proizvođača luksuznih automobila u kontinentalnoj Evropi.

landrover-jaguar

Kompanija sa sedištem u Velikoj Britaniji, a u vlasnistvu indijskog Tata Motorsa, izgradila je postrojenje blizu grada Njitra, na oko 100 kilometara istočno od Bratislave, u kojem će se proizvoditi 150.000 automobila godišnje, prenosi agencija AP.

Slovačka vlada je za taj projekat odobrila državne subvencije u visini do 130 miliona evra.

Iz Jaguara poručuju da će celokupnu proizvodnju svog modela “discovery” prebaciti u Slovačku iz Birmingema, usled slabije prodaje dizel vozila, poreza na automobile i neizvesnosti u pogledu izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

U Slovačkoj s populacijom od 5,4 miliona stanovnika, svoja postrojenja imaju i brojne druge automobilske kompanije, poput nemačkog Folksvagena, francuskog “PSA Pežo Sitroena” i južnokorejskog ‘Kia Motorsa”.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: