Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Jako tužna vijest – Preminuo Serđio Markione! Reviewed by Momizat on . Donedavni izvršni direktor FCA grupacije, Serđio Markione, preminuo je u svojoj 66. godini, nakon komplikacija koje su nastale posle nedavne operacije ramena u Donedavni izvršni direktor FCA grupacije, Serđio Markione, preminuo je u svojoj 66. godini, nakon komplikacija koje su nastale posle nedavne operacije ramena u Rating: 0

Jako tužna vijest – Preminuo Serđio Markione!

Advertisement

Donedavni izvršni direktor FCA grupacije, Serđio Markione, preminuo je u svojoj 66. godini, nakon komplikacija koje su nastale posle nedavne operacije ramena u Cirihu. Tužnu vest je danas potvrdila i njegova porodica.

markione

Ovu vest je sa ljudima podelio i direktor Ferrarija, Džon Elkan, koji je naveo: “Nažalost, desilo se ono čega smo se svi plašili. Serđio Markione, veliki čovek i prijatelj, je preminuo”.

Šezdesetšestogodišnji Serđio Markione, nedavno je imao operaciju desnog ramena u jednoj bolnici u Cirihu u Švajcarskoj. Nakon te operacije njegovo zdravstveno stanje se znatno pogoršalo, zbog čega je odlučio da se povuče sa čela FCA grupacije i kompanije Ferrari. Tokom prošlog vikenda imenovan je i njegov naslednik, šef kompanija Jeep i Ram, Majk Mejnli.

U svom poslednjem pojavljivanju u javnosti, 26. juna, Serđio je predstavio novu generaciju modela Jeep Wrangler italijanskim karabinjerima (vojna jedinica sa dužnostima održavanja javnog reda i mira). Videlo se da je Markione već tada bio bolestan, s obzirom da je jedva održao govor na tom događaju.

Pravi radoholičar koji je konstantno putovao svetom kao glavni čovek FCA grupacije, Serđio Markione je bio strastven pušač i stalno je pio espresso, sve do 2017. godine kada je ostavio i kafu i duvan. Nameravao je da se penzinošie u aprilu 2019. godine, nakon što bi poslovni plan FCa grupacije od 2014. do 2018. godine bio sproveden u delo.

Serđio je rođen 1952. godine u Italiji, a ostaće upamćen kao čovek koji je “oživeo” Fiat i kao čovek koji je odgovoran za spajanje te kompanije sa Chryslerom. Godine 2003. je izabran kao nezavisni član odbora Fiata, da bi samo godinu dana kasnije bio imenovan za izvršnog direktora te kompanije.

Postao je i izvršni direktor kompanije Chrysler 2009. godine, u vreme kada je američki proizvođač bio u bankrotu, te je tada Fiat postao vlasnik 20% akcija te kompanije, da bi se nakon dve godine vlasnički udeo Fiata popeo na 53,5%.

Na čelu sa Markioneom, Chrysler i Fiat su se stopili u FCA gurpaciju 2014. godine.

Saučešće porodici i svima kojima je bio prijatelj. Adio Markione, počivaj u miru, nećemo te zaboraviti.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: