Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Južnokorejski sud poslao Volkswagenovog šefa u zatvor Reviewed by Momizat on . Južnokorejski sud osudio je lokalnog Volkswagenovog šefa na godinu i pol zatvora zbog krivotvorenja dokumenata o emisijskim plinovima i razini buke, a sve kako Južnokorejski sud osudio je lokalnog Volkswagenovog šefa na godinu i pol zatvora zbog krivotvorenja dokumenata o emisijskim plinovima i razini buke, a sve kako Rating: 0

Južnokorejski sud poslao Volkswagenovog šefa u zatvor

Advertisement

Južnokorejski sud osudio je lokalnog Volkswagenovog šefa na godinu i pol zatvora zbog krivotvorenja dokumenata o emisijskim plinovima i razini buke, a sve kako bi dobio certifikat za uvoz njemačkih vozila, javlja Reuters.

golf

Ovom odlukom Dieselgate, najveća afera u povijesti Volkswagena, dobiva svoj nastavak i u 2017. godini. Sudska presuda stiže nakon što je prošle godine Volkswagenu zabranjena prodaja automobila na korejskom tržištu. Volkswagen je 2015. godine u Koreji prodao preko 60 tisuća vozila, te je bio najuspješniji uvozni brend. Osim toga, tijekom prošle godine je morao platiti milijunske kazne, između ostalog 32 milijuna USD zbog reklamne kampanje u kojoj je naglašavana ekološka prihvatljivost VW-a, te oko 15 milijuna USD za falsificiranje prije spomenutih podataka.

U priopćenju suda stoji kako je “Volkswagen ovim kriminalnim činom potkopao svoj kredibilitet globalnog branda i prouzročio društvene i ekonomske štete”. VW-ov lokalni šef, stanoviti Yun, osuđen je za falsificiranje dokumenata, opstrukciju posla i povredu zakona o zaštiti okoliša. Istraga se nastavlja, a očekuju se i nove tužbe.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: