Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kineski Great Wall zabilježio rast neto dobiti od 52% Reviewed by Momizat on . Great Wall Motor Co., najveći kineski proizvođač lakih kamioneta je objavo da je u prvom polugodištu iskazao za 52% veću neto dobit, koja je iznosila oko 552 mi Great Wall Motor Co., najveći kineski proizvođač lakih kamioneta je objavo da je u prvom polugodištu iskazao za 52% veću neto dobit, koja je iznosila oko 552 mi Rating: 0

Kineski Great Wall zabilježio rast neto dobiti od 52%

Advertisement

Great Wall Motor Co., najveći kineski proizvođač lakih kamioneta je objavo da je u prvom polugodištu iskazao za 52% veću neto dobit, koja je iznosila oko 552 miliona američki dolara. Kao razlog za ovako uspešno poslovanje, proizvođač je označio profitabilniji proizvodni miks.

great wall h2

Prihodi su porasli za 18%, što znači da je glavnina rasta dobiti imala uporište u nižim troškovima, odnosno boljoj kombinaciji modela u proizvodnji. Dakle, kineska kompanija je optimizovala proizvodni miks, što je i dovelo da porasta profitabilnosti.

Za prvih šest meseci ove godine, Great Wall je uvećao obim isporuka za 2,3% što znači da je ukupno 471.500 primeraka sa oznakama ove kineske marke, pronašlo kupce na tržištu.

Isporuke automobila novoformirane luksuzne marke Wey, koja posluje u sastavu kompanije Great Wall, dostigle su brojku od 76.574 primeraka u prvom polugodištu ove godine. Great Wall je počeo sa isporukama tri modela sa ovim oznakama, i to dva kompaktna krosovera VV5 i VV7, kao i P8, kao još jedan predstavnik SUV segmenta.

Početne cene osnovnih Wey modela se kreću od 19.000 do 32.000 evra, što je značajno više od cena vozila koje nose Haval oznake, kao i oznake marke Wingle koje takođe koristi Great Wall.

Sedište Great Walla se nalazi u kineskom gradu Baoding koji je lociran na zapadu zemlje, a akcije kompanije se kotiraju na berzama Šangaja i Hong Konga.

Podsetimo, prethodne nedelje je Great Wall potpisao ugovor sa BMW grupom, kojim je definisano formiranje zajedničkog preduzeća sa kapitalom od oko 645 miliona evra, a koje bi trebalo da bude angažovano u proizvodnji elektromobila. Sedište ove kompanije će biti u Čangjigangu, na istoku Kine. Prvi primerci elektromobila iz ove kompanije, trebalo bi da budu predstavljeni 2021. godine.

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: