Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Kinezi investiraju u Lotus? Reviewed by Momizat on . Prisjetimo se kada je Lotus najavio šest novih modela na Auto showu u Parizu prije skoro osam godina među kojima su i modeli Esprit, Elite, Elan te Eterne. Inač Prisjetimo se kada je Lotus najavio šest novih modela na Auto showu u Parizu prije skoro osam godina među kojima su i modeli Esprit, Elite, Elan te Eterne. Inač Rating: 0

Kinezi investiraju u Lotus?

Advertisement

Prisjetimo se kada je Lotus najavio šest novih modela na Auto showu u Parizu prije skoro osam godina među kojima su i modeli Esprit, Elite, Elan te Eterne. Inače taj plan im se nije u potpunosti ostvario zbog nedostatka resursa. No, ipak stižu promjene.

lotus

Od spomenutog Auto showa u Parizu iz 2010. godine kada je Lotus predstavio plan za budućnost,od tada se nije puno toga promijenilo, ali najveća novost je da Lotus u vlasništvu kineske Geely grupacije i to većim djelom. Kinezi su uložili 9,5 milijardi eura u projekt oživljavanja švedske tvrtke Volvo, dok je sad red došao na Lotus.

Geely grupacija ozbiljno razmišlja o financijskoj injekciji od 1,6 milijarda eura kojom bi Lotus bio namijenjen za proizvodnju luksuznih modela.

Izvor: autoportal.hr

Komentari korisnika: