Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lada Vesta karavan u sudaru uništava noge vozača Reviewed by Momizat on . Najnoviji automobil ruskog proizvođača AvtoVAZ Lada Vesta karavan razočarala je na testovima bezbednosti. Kako prenose ruski mediji, Lada Vesta SW dobila je sam Najnoviji automobil ruskog proizvođača AvtoVAZ Lada Vesta karavan razočarala je na testovima bezbednosti. Kako prenose ruski mediji, Lada Vesta SW dobila je sam Rating: 0

Lada Vesta karavan u sudaru uništava noge vozača

Advertisement

Najnoviji automobil ruskog proizvođača AvtoVAZ Lada Vesta karavan razočarala je na testovima bezbednosti.

lada crash

Kako prenose ruski mediji, Lada Vesta SW dobila je samo tri zvezdice, odnosno 11,7 poena na ruskom ARCAP testu bezbednosti. Poređenja radi, sedan verzija ovog modela je dobila 15,1 bodova, što je više od Volkswagen Pola (14,6), ali iza Hyundai Solarisa (16), kod nas poznatog kao Accent.

Vesti SW je u sudaru sa nepokretnim objektom potpuno uništena struktura, a u slučaju prave nesreće vozač bi ostao potpuno bez donjih ekstremiteta. Prema proceni stručnjaka nizak nivo bezbednosti umnogome je uslovljen prevelikim točkovima, jer se zbog njih povećava opterećenja donjeg dela automobila i pragova.

Nema sumnje da će AvtoVazovi inženjeri morati da vrate Vestu SW i srede ove nedostatke. Međutim, Vesta je opet sigurnija od skupljih verzija Kaline i Grante.

Izvor: B92.net

Komentari korisnika: