Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lamborghini će proizvesti samo 9 Veneno roadstera (video) Reviewed by Momizat on . Predsjednik i izvršni direktor Lamborghinija Stephan Winkelmann službeno je potvrdio da će ta kompanija proizvesti ekskluzivni i superskupi Veneno i u roadster Predsjednik i izvršni direktor Lamborghinija Stephan Winkelmann službeno je potvrdio da će ta kompanija proizvesti ekskluzivni i superskupi Veneno i u roadster Rating: 0

Lamborghini će proizvesti samo 9 Veneno roadstera (video)

Advertisement

Predsjednik i izvršni direktor Lamborghinija Stephan Winkelmann službeno je potvrdio da će ta kompanija proizvesti ekskluzivni i superskupi Veneno i u roadster (2-sjedni kabriolet) izvedbi.

U intervjuu za britanski Car and Driver, Winkelmann je rekao da je u planu proizvodnja 9 roadstera. To je interesantan podatak, samo su 3 coupe Venena isporučena kupcima. Bez obzira na povećanu produkciju, Veneno roadster će biti 200.000 eura skuplji od coupea, tj. svaki primjerak će koštati 3.3 miliona eura. Navodno su svi primjerci već rezervisani jer je Lamborghini nedavno kontaktirao potencijalne kupce kako bi provjerio da li ima interesovanja za ovaj model. Očigledno su dobili potvrdne odgovore, čim će se naći u proizvodnji.

Izuzev sklopivog krova, sve ostalo će biti identično kao kod coupea. To znači da će ga pokretati 6.5-litarski V12 sa 750KS, koji će ga ispaljivati iz mjesta stajanja do 100km/h za samo 2.8 sekundi, dok će maksimalna brzina iznositi 355km/h. Snagu će na 4×4 pogon slati putem robotizovanog 7-stepenog ISR mjenjača koji će nuditi 5 modova vožnje.

Pogledajte video ispod:
Izgled Veneno Roadstera na Sajmu automobila u Ženevi ove godine.

Komentari korisnika: