Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lamborghini Gallardo sa 1200 KS Reviewed by Momizat on . Prva generacija Lamborghini Gallarda je imala 5,0-litarski V10 motor, za koji mnogi kažu da je bio gotovo savršen, a doneo je 492 KS uz 4,2 sekunde potrebne da Prva generacija Lamborghini Gallarda je imala 5,0-litarski V10 motor, za koji mnogi kažu da je bio gotovo savršen, a doneo je 492 KS uz 4,2 sekunde potrebne da Rating: 0

Lamborghini Gallardo sa 1200 KS

Advertisement

Prva generacija Lamborghini Gallarda je imala 5,0-litarski V10 motor, za koji mnogi kažu da je bio gotovo savršen, a doneo je 492 KS uz 4,2 sekunde potrebne da iz mesta ubrza do 100 km/h.

Nimalo loše, imajući u vidu da se radilo o osnovnom modelu. Sve u svemu, automobil je ostvario odlične prodajne rezultate, koji su se nastavili do danas.

Ipak, problem je što je model iz 2004. star gotovo deceniju i što su noviji primerci znatno snažniji i brži. To je zasmetalo i vlasniku žutog primerka sa slika, koji se za pomoć obratio tjuning kući Dallas Performance.

Nakon tretmana u kojem je dobio “Stage 1″ paket modifikacije, u kojem se između ostalog nalaze i novi turbo kompresori, vlasnik pomenitog modela je nasmejan odvezao svg ljubimca, sada sa 800 KS pod haubom, kući. To nije bio kraj, jer se vlasnik Gallarda, čovek po imenu Bili, navukao!

Nakon drugog dolaska u Dallas Performance, Gallardo je dobio “Stage 2″ i “Stage 3″ sistem, a konačan rezultat je prosto bio fantastičan. Od skromnih 492 KS, Italijan je mogao da se pohvali sa 1200 KS, uz automatski šestostepeni e-gear prenos.

Izvor:autoportal

Komentari korisnika: