Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lamborghini imao rekordnu godinu i ove želi prodati dvostruko više automobila nego 2016. Reviewed by Momizat on . Talijanski proizvođač sportskih automobila Lamborghini i u prošloj godini rastao je u odnosu na prethodnu, a dolaskom SUV-a Urusa ove godine očekuje udvostručit Talijanski proizvođač sportskih automobila Lamborghini i u prošloj godini rastao je u odnosu na prethodnu, a dolaskom SUV-a Urusa ove godine očekuje udvostručit Rating: 0

Lamborghini imao rekordnu godinu i ove želi prodati dvostruko više automobila nego 2016.

Advertisement

Talijanski proizvođač sportskih automobila Lamborghini i u prošloj godini rastao je u odnosu na prethodnu, a dolaskom SUV-a Urusa ove godine očekuje udvostručiti prodaju.

lambo

Talijanski proizvođač sportskih automobila punog imena Lamborghini Automobili Lamborghini S.p.A. prošle godine srušio je svoj prodajni rekord. Rastao je šestu godinu zaredom, 2016. u odnosu na prethodnu godinu za sedam posto, što znači da je kupcima diljem planeta isporučio 3457 primjeraka svojih automobila. Prevedeno u keš, to znači 906 milijuna eura prihoda, što je povećanje za četiri posto u odnosu na 2015. godinu, a 2016. prvi put je navedena svota prešla 900 milijuna eura.

Povećan je i broj radne snage na 1415 osoba naspram njih 1298, koliko ih je radilo u Lamborghiniju 2015. godine. Najveće je pojedinačno tržište SAD s 1250 prodanih primjeraka, najprodavaniji pojedinačni model je Huracan, a tvrtka očekuje kako će ove godine početi proces udvostručenja produkcije i prodaje na 7000 primjeraka godišnje, za što će gotovo udvostručiti i površinu proizvodne lokacije sa 80.000 na 150.000 metara kvadratnih. Razlog za to je Urus, Lamborghinijev SUV koji će se pojaviti na tržištu ove godine.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: