Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lamborghini odustao od Asteriona Reviewed by Momizat on . Donedavno se Lamborghini nećkao hoće li proizvoditi hibridni sportski automobil ili crossover sportskih osobina. Odluka je pala na Urus koji bi se na tržištu tr Donedavno se Lamborghini nećkao hoće li proizvoditi hibridni sportski automobil ili crossover sportskih osobina. Odluka je pala na Urus koji bi se na tržištu tr Rating: 0

Lamborghini odustao od Asteriona

Advertisement

Donedavno se Lamborghini nećkao hoće li proizvoditi hibridni sportski automobil ili crossover sportskih osobina. Odluka je pala na Urus koji bi se na tržištu trebao pojaviti kroz dvije i pol godine. To znači da barem za sada ništa neće biti od hibridnog Asteriona koji je premijeru odradio lani u Parizu…

lambo-asterion

Svaki brand ima svoje prioritete. Ima ih tako i Lamborghini koji nastavlja raditi na crossoveru čiji je dolazak najavljen za 2018. godinu. Samim time jasno je da tako skoro nećemo vidjeti hibridni sportski automobil otkriven lani u Parizu.

Konceptni Asterion LPI 910-4 tako će ma neko vrijeme biti zaboravljen i planovi i njegovoj komercijalizaciji biti skriveni u ladici glavnog inženjera.

Podsjetimo, Huracanov 5.2-litreni V10 sa 610 KS pokreće stražnje kotače dok tri elektromotora koji ga potpomažu studiji donose dodatnih 300 konja. Kombiniramo li ta dva izvora pogona Asterion barata s 910 KS koji mu donose maksimalnu brzinu od 320 km/h i sprint do stotke za 3 s.

Baterije koje hrane spomenute elektromotore smještene su unutar centralnog tunela. Dodatna hibridna tehnologija donosi ovoj studiji dodatih 250 kg, ali i ono mnogo bitnije – potrošnu od svega 4.2 l/100 km i emisiju CO2 od 98 g/km.

Izvor: automotoportal.hr

Komentari korisnika: