Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lamborghini Urus još u planu za 2017. godinu Reviewed by Momizat on . Ko bi rekao da je prošlo već dve godine od kada je Lamborghini predstavio svoj drugi SUV modela. Prvi je bio LM 002. U obliku koncepta izuzetno oštrog dizajna, Ko bi rekao da je prošlo već dve godine od kada je Lamborghini predstavio svoj drugi SUV modela. Prvi je bio LM 002. U obliku koncepta izuzetno oštrog dizajna, Rating: 0

Lamborghini Urus još u planu za 2017. godinu

Advertisement

Ko bi rekao da je prošlo već dve godine od kada je Lamborghini predstavio svoj drugi SUV modela. Prvi je bio LM 002. U obliku koncepta izuzetno oštrog dizajna, predstavljen je kineskoj publici na salonu u Pekingu i od tada puni naslove svojim najavama za konačnu proizvodnju.

lamgorghini-urus-concept-01-md

 

Te najave su se iz meseci pretvorile u godine a koncept nikako nije dobijao odobrenje VW Grupe. I sam CEO Lambroghinija, Stefan Vinkelman, je izjavljivao da želi da vidi Urus SUV u proizvodnji ali da VW uprava još nije ubeđena u komercijalni uspeh modela.

Međutim, konačno je projekat odobren krajem prošle godine. No, radovanju je brzo došao kraj kada je saopšteno da se model neće pojaviti u finalnoj, serijskoj formi pre 2017. godine. Ali tada ga na tržištu očekuje konkurencija unutar sopstvene kuće, odnosno prvenac Bentley kompanije u polju gradnje SUV-a. Dodatno, tu su još najavljeni Maserati Levante i Rolls Royce.

lamgorghini-urus-concept-09-md

 

Sa najavljenom prodajom od 3.000 primeraka godišnje, Urus bi navodno bio najprodavaniji model Lamborghinija u istoriji, čak bolji i od Gallarda. Tome će doprineti i poznata osnova bazirana na onoj koju će nositi SUV predstavnici ostatka VW Grupe, prvenstveno Bentley, pa Porsche, Audi i VW.

lamgorghini-urus-concept-02-md

 

No, to neće previše uticati na ekskluzivnost modela, kako će SUV koristiti ili Audijev V8 twin turbo ili sopstveni V10. Cena – severno od 150.000 evra.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: