Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lamborghini već predstavio prodajni rekord za ovu godinu Reviewed by Momizat on . Ferućio Lamborgini bio bi srećan kad bi znao da njegova kompanija za proizvodnju superautomobila nastavlja da raste, decenijama nakon osnivanja. Tako je Lambo u Ferućio Lamborgini bio bi srećan kad bi znao da njegova kompanija za proizvodnju superautomobila nastavlja da raste, decenijama nakon osnivanja. Tako je Lambo u Rating: 0

Lamborghini već predstavio prodajni rekord za ovu godinu

Advertisement

Ferućio Lamborgini bio bi srećan kad bi znao da njegova kompanija za proizvodnju superautomobila nastavlja da raste, decenijama nakon osnivanja.

Lamborghini Aventador SuperVeloce (1)

Tako je Lambo u prvih šest meseci 2016. godine isporučio ukupno 2.013 vozila kupcima, što je prvi put da je brojka od 2.000 isporuka premašena u prvoj polovini godine. Samo u junu prodato je i isporučeno 415 superautomobila iz Lamborghinija širom sveta.

Od početka godine do kraja maja, ova kompanija isporučila je 1.370 jedinica Huracan i 644 Aventadora, uključujući i jubilarnog petohiljaditog. Ove brojke upućuju na to da bi do kraja godine mogao biti oboren i rekord po proizvodnji iz 2015, koji iznosi 3.245 vozila. U prvih šest meseci, prodaja je porasla za sedam odsto, a prošle godine u isto vreme je iznosila 1.882 jedinice.

Italijanski proizvođač superautomobila je ove godine uveo Huracan Spyder i Cenentario modele. Osim toga, predstavljena su i specijalna izdanja kao što su Huracan Avio i Aventador Miura Homage. S obzirom da je tek jul, ovo sasvim sigurno nije kompletna lista novih Lambovih modela za 2016.

Ova kompanija je u prethodnih nekoliko godina zabeležila značajan rast. Postignut je prodajni rekord u 2014. godini, kada je prodato 2.530 automobila, a prošle godine je po prvi put isporučeno više od 3.000 jedinica. Biznis stručnjaci kažu da će ovi brojevi samo rasti. Urus stiže 2018. godine sa biturbo V8 motorom, a Lamborghini procenjuje da će zahvaljujući njemu prodajne brojke porasti i do 6.000 jedinica.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: