Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Land Roveri će samostalno voziti i po terenu Reviewed by Momizat on . IAKO su se posljednjih dana zaredale vijesti o mogućim žrtvama u prometu uzrokovanih nesavršenošću autopilota iz Land Rovera nas obavještavaju kako će njihovi m IAKO su se posljednjih dana zaredale vijesti o mogućim žrtvama u prometu uzrokovanih nesavršenošću autopilota iz Land Rovera nas obavještavaju kako će njihovi m Rating: 0

Land Roveri će samostalno voziti i po terenu

Advertisement

IAKO su se posljednjih dana zaredale vijesti o mogućim žrtvama u prometu uzrokovanih nesavršenošću autopilota iz Land Rovera nas obavještavaju kako će njihovi modeli moći samostalno upravljati i van asfalta.

land-roveri (1)

Projekt nosi ime Autonomous all-terrain driving research project, a radi se o naprednom sustavu koji zahvaljujući brojnim tehnologijama može samostalno upravljati vozilom i nakon silaska s ceste. Osim nadzora okoline putem kamera tu su ultrazvučni, radarski i LIDAR senzori, a sve s ciljem da upravljačka elektronika dobije 3D sliku putanje vozila i same okoline.

land-roveri (2)

U praksi to znači da će vozilo detektirati sve moguće prepreke na definiranoj putanji, uspoređivati ih s mogućnostima vozila i prilagođavati parametre vozila i njegovu brzinu. Tako dok kamere snimaju okolinu ultrazvučni senzori na daljini od pet metara “čitaju” površinu podloge. Dodatno, vozila opremljena istim sustavom se mogu povezivati i dijeliti informacije vezane uz kvalitetu podloge.

land-roveri (3)

Jaguar Land Rover je iznimno zadovoljan postignutim karakteristikama sustava, ali još nije objavio hoće li i kada isti biti komercijaliziran u nekom od modela.

Izvor: index.hr

Komentari korisnika: