Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Leteći auto trebao se pojaviti ove godine, no plan se promijenio Reviewed by Momizat on . Iako je češka tvrtka trebala početi s isporukama letećeg automobila ove godine, sad je produžila rok na 2020. godinu, kad bi prvi kupci trebali dobiti svoje pri Iako je češka tvrtka trebala početi s isporukama letećeg automobila ove godine, sad je produžila rok na 2020. godinu, kad bi prvi kupci trebali dobiti svoje pri Rating: 0

Leteći auto trebao se pojaviti ove godine, no plan se promijenio

Advertisement

Iako je češka tvrtka trebala početi s isporukama letećeg automobila ove godine, sad je produžila rok na 2020. godinu, kad bi prvi kupci trebali dobiti svoje primjerke.

leteci-auto

Vječni san mnogih, leteći automobil, nema baš velike šanse sići iz TV serija produciranih u doba hladnog rata i stići na ceste te aerodrome, barem ako je suditi po najavama. Naime, iako je češka tvrtka Aeromobil trebala početi s isporukama letećeg automobila ove godine, sad je produžila rok na 2020. godinu, kad bi prvi kupci trebali dobiti svoje primjerke.

Doduše, možda je razlog činjenica da je riječ o hibridu letjelice i vozila koji zvuči dobro samo na papiru.

Za mijenjanje namjene treba mu tri minute, maksimalna brzina u zraku iznosi 360 kilometara na sat, dok kao automobil dostiže maksimalnih 150 km/h.

Cijena je visoka, nije prava sitnica, naročito za prometalo koje još nije isporučeno nijednom kupcu – 1,13 milijuna dolara.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: