Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Lexus IS-F sledeće generacije već u pripremi Reviewed by Momizat on . Lexus je odlučan da svoju prepoznatljivost kao vrhunski luksuzni brend uz izvanredne performantne karakteristike proširi i van SAD-a, gde uživa izuzetnu popular Lexus je odlučan da svoju prepoznatljivost kao vrhunski luksuzni brend uz izvanredne performantne karakteristike proširi i van SAD-a, gde uživa izuzetnu popular Rating: 0

Lexus IS-F sledeće generacije već u pripremi

Advertisement

Lexus je odlučan da svoju prepoznatljivost kao vrhunski luksuzni brend uz izvanredne performantne karakteristike proširi i van SAD-a, gde uživa izuzetnu popularnost. Na tom putu mu najveću prepreku predstavlja BMW, referenca kada su performantne poslovne limuzine u pitanju. 

2015_lexus_rc_f_027

Predstavljanjem RC i RC-F kupea na Detroitskom salonu, japanski brend pod upravom Toyote je jasno stavio do znanja da mu saradnja dve kompanije (Toyote i BMW-a) ne predstavlja preperku da napadne svim silama.

Već se sada mogu čuti glasine kako je Lexus uspeo da nadmaši M4 kupe iz Bavarske ali nedostaje limuzinska IS osnova da potvrdi taj skor i na M3 modelu. Najnoviji izveštaj potvrđuje da Lexus upravo priprema novi IS-F, performantni sedan srednje klase koji je u prošloj generaciji imao sve potrebno da nadmaši nemačkog konkurenta ali ne u dovoljno izbalansiranom paketu.

2015_lexus_rc_f_030

 

Zapravo, Lexus je brzom procedurom dao odobrenje za početak priprema proizvodnje IS-F sedana, kako je i Mercedes najavio skori dolazak novog C63 AMG modela.

Sedan će koristiti istu mehaničku osnovu kao i RC kupe, te će se pod haubom naći atmosferski 5-litarski V8 agregat snage oko 450 konja i 520 Nm obrtnog momenta, dok se za usaglašavanje sa ekološkim normama, pored direktnog ubrizgavanja, staraju Atkinsonov i Otto princip razvoda, svaki u određenom opsegu obrtaja motora. Agregat je uparen sa osmostepenom automatskom transmisijom opremljenom sistemom vektorisanja snage.

2015_lexus_rc_f_028

 

Kada je u pitanje eksterijer, širi trag točkova znači i proširenja krila, dok će opšti estetski utisak dodatno naglasiti novi aerodinamički paket već viđen na RC-F performantnom kupeu.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: