Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mađarska Tesli nudi velike poreske olakšice u zamjenu za fabriku Reviewed by Momizat on . Ministar spoljnih poslova Mađarske je na sastanku u Silicijumskoj dolini, funkcionerima kompanije Tesla ponudio velike poreske olakšice i druge pogodnosti koje Ministar spoljnih poslova Mađarske je na sastanku u Silicijumskoj dolini, funkcionerima kompanije Tesla ponudio velike poreske olakšice i druge pogodnosti koje Rating: 0

Mađarska Tesli nudi velike poreske olakšice u zamjenu za fabriku

Advertisement

Ministar spoljnih poslova Mađarske je na sastanku u Silicijumskoj dolini, funkcionerima kompanije Tesla ponudio velike poreske olakšice i druge pogodnosti koje se inače daju proizvođačima automobila u zamenu za to da Tesla otvori svoju novu Gigafabriku u Mađarskoj.

tesla-fabrika

Ovo je postalo aktuelno, jer je Tesla objavila da traži mesto u Evropi za svoju fabriku. Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova Mađarske je nakon sastanka naveo da je cilj vlade da Mađarsku učine poznatom širom sveta kao državu koja velike nade polaže u u autoindustriju. On je dodao da su čelnici kompanije Tesla vrlo pozitivno reagovali na njegovu ponudu, ali i na činjenicu da su porezi u Mađarskoj najmanji u Evropskoj uniji, svega 9%.

Kompanija Tesla će do kraja ove godine otvoriti dve stanice za punjenje električnih vozila u Mađarskoj, a očekuje se da ih do kraja 2019. godine bude čak 3.000.

U Mađarskoj je u grani automobilske industrije zaposleno više od 100.000 ljudi. Audi je kompanija koja u toj zemlji ima najveću fabriku, a u Mađarskoj rade još i Daimler, PSA grupa i Suzuki. Ostaje da se vdi da li će im se pridružiti i Tesla.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: