Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Markione: Električni automobili ne donose zaradu Reviewed by Momizat on . Serđo Markione insistira na tome da je nemoguće zaraditi novac na električnim automobilima. Šef FCA je nazvao Tesla Motors 'iPhone među automobilima'. Metafora Serđo Markione insistira na tome da je nemoguće zaraditi novac na električnim automobilima. Šef FCA je nazvao Tesla Motors 'iPhone među automobilima'. Metafora Rating: 0

Markione: Električni automobili ne donose zaradu

Advertisement

Serđo Markione insistira na tome da je nemoguće zaraditi novac na električnim automobilima. Šef FCA je nazvao Tesla Motors ‘iPhone među automobilima’.

Sergio-Marchionne

Metafora ima više značenja, jer iPhone pravi mnogo „keša“ za Apple, dok Tesla nikada nije napravio godišnji profit od svojih električnih vozila. Sugestija je bila vezana za to da proizvođači automobila treba da se drže onog što znaju da rade, a pametni mobilni telefoni nisu njihov domen. Naravno, očekuje se i odgovor Elona Maska.

Što se tiče razvoja sistema autonomne vožnje, tu već stvari drugačije stoje, smatra Markione, i to je oblast gde se on mnogo više slaže sa Maskom. Razlog je taj što je tehnologija koja čini da automobil sam ubrzava, koči i ubrzava mnogo jeftinija od električnog pogonskog sistema.

Kao opozicija elektrifikaciji, Fiat Chrysler je zauzeo pravac modifikovanja konvencionalnog pogona tako što se iz manjih motora izvlači više snage, uz uparivanje sa osmostepenim i devetostepenim menjačima. Ipak, ne zaboravimo da je Wards Auto uvrstio motor iz 500e među najboljih deset 2013., dok je Road & Track imenovao 500e za najbolji električni automobil iste godine. Ipak, Markione je više puta naglasio da Fiat to radi isključivo zbog nulte emisije u Kaliforniji, i da kompanija gubi 10.000 dolara na svakom 500e kojeg proda.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: