Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Markione zadovoljno trlja ruke Reviewed by Momizat on . Povećan profit “Fijat-Krajslera” u SAD i Evropi. Šef kompanije Serđo Markione je rekao da rezultati pokazuju da je ovaj proizvođač automobila napravio planirani Povećan profit “Fijat-Krajslera” u SAD i Evropi. Šef kompanije Serđo Markione je rekao da rezultati pokazuju da je ovaj proizvođač automobila napravio planirani Rating: 0

Markione zadovoljno trlja ruke

Advertisement

Povećan profit “Fijat-Krajslera” u SAD i Evropi. Šef kompanije Serđo Markione je rekao da rezultati pokazuju da je ovaj proizvođač automobila napravio planirani progres u petogodišnjoj strategiji.

FCA-Logo

Profit proizvođača automobila “Fijat-Krajsler” prošle godine povećan je na 1,81 milijardu evra zahvaljujući profitabilnijem poslovnom modelu. Inače, dobit ove kompanije je u 2015. iznosila svega 93 miliona evra. U saopštenju se navodi da je prošle godine porastao i profit luksuzne marke “Maserati”.

“Fijat-Krajsler” je saopštio da bolje posluje u SAD i Kanadi. Kompanija je najavila da će, zbog rasta profita, njenih 40.000 radnika u SAD dobiti prosečno po 5.000 dolara bonusa.

Šef kompanije Serđo Markione je rekao da rezultati pokazuju da je ovaj proizvođač automobila napravio planirani progres u petogodišnjoj strategiji.

– Ovo je rekordna godina za FKA, ali ono što je još važnije je da smo plan iz 2014, koji treba da se realizuje do 2018, već 60 odsto ostvarili – kaže Markione, i dodaje da je i prodaja u Evropi značajno povećana.

Na Starom kontinentu, profit FKA je 540 miliona evra, što je više nego duplo u odnosu na 2015, kada je “Fijat-Krajsler” zaradio 213 miliona evra. U ovoj godini FKA očekuje da profit premaši tri milijarde evra Globalno, “Fijat-Krajsler” je prodao 4,7 miliona vozila u 2016, što je rast od tri odsto. Markione ipak kaže da je, bez obzira na sve, zacrtani plan prodaje od sedam miliona vozila u 2018. godina još daleko od ostvarenja i da je neophodno dalje napredovanje.

FKA je prošle godine obustavio proizvodnju nekih manje traženih modela, a uložio je u proširenje kapaciteta za proizvodnjua “džipa” i “ram pikapa”.

Ova kompanija je objavila da namerava da ponovo pozicionira “Alfa Romeo” u Severnoj Americi. Ove godine će dva velika aduta ovog brenda “alfa romeo đulija” i SUV vozilo “alfa romeo stelvio” biti promovisani na ovom tržištu. Kompanija se nada i da će da lansira novih osam “alfa romeo” modela do 2018. i da će uspeti da dostigne prodaju od 400.000 vozila ove marke. U 2015. isporučeno je 1,1 milion vozila, a u 2016. 1,3 miliona.

Izvor: novosti.rs

Komentari korisnika: