Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mask otkrio šta Tesla donosi u budućnosti Reviewed by Momizat on . Drugi deo takozvanog master plana kompanije Tesla konačno je poznat. Ilon Mask je otkrio da će Tesla prestati da bude samo proizvođač automobila, već će se proš Drugi deo takozvanog master plana kompanije Tesla konačno je poznat. Ilon Mask je otkrio da će Tesla prestati da bude samo proizvođač automobila, već će se proš Rating: 0

Mask otkrio šta Tesla donosi u budućnosti

Advertisement

Drugi deo takozvanog master plana kompanije Tesla konačno je poznat. Ilon Mask je otkrio da će Tesla prestati da bude samo proizvođač automobila, već će se proširiti i na segment komercijalnih vozila, a postoji mogućnost da će imati i sopstveni ridesharing servis.

elon-musk

Mnoga vozila koja će biti deo budućnosti ove kompanije već su u fazi razvojem. Pod tim se prevashodno misli na novu vrstu pikap kamioneta, ali i na kompaktni SUV. Ovi dodaci mogli bi obezbediti prisutnost Tesle u novim, velikim segmentima, a nijedno od pomenutih vozila neće biti pozicionirano ispod Modela 3 u proizvodnoj liniji ove kompanije.

Mask kaže i da bi kamionet mogao pomoći u smanjenju troškova povezanih sa transportom robe, uz istovremeno povećanje bezbednosti. Još jedna ideja tiče se pravljenja autobusa koji ne bi imao prazan centralni deo kakav imaju današnji, a ljudi bi ga jednostavno pozivali pritiskanjem dugmeta na već postojećim autobuskim stanicama. Ova komercijalna vozila nisu samo nasumični koncepti nastali u umu ovog biznis vizionara, već on tvrdi da se na njihovom razvoju već radi i bi konceptne verzije mogle biti predstavljene sledeće godine.

Svi Teslini modeli vremenom će postati u potpunosti automatizovani i na taj način će, prema Masku, transport kakav poznajemo doživeti revoluciju. Prvi korak ka tome je dalje usavršavanje tehnologije i pratećih sistema. Mask tvrdi da je aktuelni Autopilot ove kompanije već sada pouzdaniji od čoveka za upravljačem. Osim toga, budućnost u njegovoj viziji izleda tako što će Teslina vozila moći da budu “prizvana” kad i odakle god, a u jednom trenutku svako će biti deo ridesharing kompanije u vlasništvu samih korisnika. Tako, na primer, kada ne koristite svoje vozilo, ono može prevoziti druge ljude i na taj način vam povećavati kućni budžet. I nije loša ideja, zar ne?

Mask takođe želi da smanji zavisnost od fosilnih goriva, kroz popularizaciju solarnih ćeija. Spajanjem SolarCity-ja i Teslinog PowerWall-a, ova kompanija moći će da proizvodi energiju i zatim je distribuira do krajnjih korisnika.

Ovaj plan iz dve faze zvuči zaista impresivno, ali njegovo sprovođenje, imajući u vidu Maskov način razmišljanja i poslovanja, neće biti nemoguće. I prelaz sa Roadstera do Modela S u jednom trenutku je delovao nemoguće, ali pogledajte kako je to na kraju ispalo.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: