Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mazda 3 – kompanija službeno predstavila novi model Reviewed by Momizat on . Mazda 3 zasnovana na KODO dizajnerskom jeziku, pa stoga ne treba da čudi sličnost sa Mazdom6, sa kojom dijeli dosta zajedničkih elemenata. Novi model znatno šir Mazda 3 zasnovana na KODO dizajnerskom jeziku, pa stoga ne treba da čudi sličnost sa Mazdom6, sa kojom dijeli dosta zajedničkih elemenata. Novi model znatno šir Rating: 0

Mazda 3 – kompanija službeno predstavila novi model

Advertisement

Mazda 3 zasnovana na KODO dizajnerskom jeziku, pa stoga ne treba da čudi sličnost sa Mazdom6, sa kojom dijeli dosta zajedničkih elemenata.

Novi model znatno širi (+40 mm), viši (+20 mm) i neznatno duži (+5 mm), a ima više od pola metra duži međuosovinski razmak, od čega najviše pogodnosti imaju putnici na zadnjem sjedištu. Zapremina prtljažnika je 350 litara, što je povećanje od 10 litara u odnosu na prethodnu generaciju.
Kada je riječ o enterijeru, novi je dizajn instrumentne table, a uz osjetno bolje materijale tu su i bolja sjedišta koja, po želji kupca, mogu biti presvučena vrhunskom kožom.
Kompanija je potvrdila da je u planu i sedan verzija Mazde3, koja će imati hibridni pogonski sklop, a prvo će biti dostupna u Japanu.
Mazda3 će na evropskom tržištu imati ukupno četiri agregata u ponudi – tri benzinska i jedan dizel.
Kupci će moći da biraju između benzinskih:
1-1,5-litarskog sa 99 KS i 150 Nm,
2- 2,0-litarskog sa 118 KS i 210 Nm
3-2,0-litarskog sa 163 KS i 210 Nm obrtnog momenta i
4-2,2-litarskog “dizelaša” sa 148 KS i 380 Nm obrtnog momenta.
Svi agregati imaju Skyactiv tehnologiju,motori se nude uz 6-stepeni ručni ili automatski mjenjač.

Komentari korisnika: