Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mazda povlači 640.000 vozila zbog problema sa dizel motorom Reviewed by Momizat on . Mazda Motor Corp je pre nekoliko desetina minuta objavila da planira da na servisnu intervenciju pozove vlasnike oko 640.000 vozila iz celog sveta, zbog problem Mazda Motor Corp je pre nekoliko desetina minuta objavila da planira da na servisnu intervenciju pozove vlasnike oko 640.000 vozila iz celog sveta, zbog problem Rating: 0

Mazda povlači 640.000 vozila zbog problema sa dizel motorom

Advertisement

Mazda Motor Corp je pre nekoliko desetina minuta objavila da planira da na servisnu intervenciju pozove vlasnike oko 640.000 vozila iz celog sveta, zbog problema sa oprugama ventila na dizel motorima.

mazda

Japanski proizvođač tvrdi da je broj pogođenih vozila na matičnom tržištu oko 230.000 dok se ostatak odnosi na ostala svetska tržišta, isključujući američko gde se uopšte ne nudi opcija izbora dizel pogonskih grupa.

Ova objava koja je stigla iz Mazde, dolazi nakon što je još jedan proizvođač automobila iz Japana obelodanio sličan proglas. Naime, Subaru Corp je prethodne nedelje dostavio saopštenje za javnost u kom navodi da će sa globalnog tržišta biti povučeno oko 400.000 vozila, kako bi bio eliminisan propust koji se odnosi na dizajn opruga ventila na dizel agregatima. Troškovi korekcije ovog propusta inženjera Subarua su taman toliki da anuliraju svu dobit koju bi kompanija inače ostvarila ove godine.

Na kraju, možemo da konstatujemo da smo svedoci narastajućih problema japanskih proizvođača automobila da održe kvalitet proizvoda po kome su stekli svetsku slavu. Brojni propusti koji se pojavljuju u poslednje vreme, kako kod Mazde i Subarua, tako i kod Toyote, Nissana, Suzukija i Honde, posledica su nesavršenih internih kontrola kontrola kvaliteta.

O svim tim problemima možete da se informišete na našim stranicama.

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: