Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mazda RX-9 u prodaji najkasnije do 2020. Reviewed by Momizat on . Mazda je svoj RX-Vision Concept predstavila na Salonu automobila u Tokiju, a mogućnost da se ovo vozilo pojavi u proizvodnoj formi gotovo je sasvim izvesna. Međ Mazda je svoj RX-Vision Concept predstavila na Salonu automobila u Tokiju, a mogućnost da se ovo vozilo pojavi u proizvodnoj formi gotovo je sasvim izvesna. Međ Rating: 0

Mazda RX-9 u prodaji najkasnije do 2020.

Advertisement

Mazda je svoj RX-Vision Concept predstavila na Salonu automobila u Tokiju, a mogućnost da se ovo vozilo pojavi u proizvodnoj formi gotovo je sasvim izvesna.

mazda-concept

Međutim, mnogi izveštaji kazuju da japanski proizvođač najpre želi dobro da ispita sve aspekte pravljenja takvog modela, uključujući i razvoj rotacionog motora koji bi pokretao naslednika RX-a i bio u saglasnosti sa brojnim emisionim standardima. Mazda je otkrila da je ranije imala tim inžinjera koji je radio na razvoju ovakvog motora prethodnih osam godina.

Ipak, bez obzira na to da li će ga pokretati rotacioni motor ili ne, RX se vraća. To bi, prema nekim izvorima, trebalo da se desi do 2020. godine, a Holiday Auto navodi da je bord direktora Mazde zvanično odobrio dizajn i inžinjering ovog vozila. Navodno će imati RX-9 oznaku, registrovanu od strane Mazde, i pojaviće se otprilike u isto vreme kad se obeležava stogodišnjica ovog brenda.

Očekuje se da će novi prototip biti predstavljen na Salonu automobila u Tokiju iduće godine, a proizvodna verzija trebalo bi da ugleda svetlost dana 2019, sa prodajom koja bi počela godinu dana nakon toga.

I u ovom izveštaju, kao i u mnogim prethodnim, stoji da će naredna generacija Mazdinog RX modela imati 1.6-litarski SKYACTIV-R motor sa 400 KS.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: