Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

McLaren i Lotus predstavili svoje bolide za sezonu 2014 Reviewed by Momizat on . Nakon Force Indije i Williamsa, još dva tima su skinula veo sa svojih bolida. U pitanju su McLaren i poslednji bolid pokretan Mercedesovim agregatom kako od sle Nakon Force Indije i Williamsa, još dva tima su skinula veo sa svojih bolida. U pitanju su McLaren i poslednji bolid pokretan Mercedesovim agregatom kako od sle Rating: 0

McLaren i Lotus predstavili svoje bolide za sezonu 2014

Advertisement

Nakon Force Indije i Williamsa, još dva tima su skinula veo sa svojih bolida. U pitanju su McLaren i poslednji bolid pokretan Mercedesovim agregatom kako od sledeće godine dolazi Honda kao snabdevač za britanski tim, i Lotus, koji je u teškim finansijskim problemima i jedini je tim koji će propustiti testove u Jerezu.

mclaren-mp4-29

 

McLaren je zvanično predstavio svoj MP4-29 bolid, koji opet koristi nešto drugačiji vrh “nosa”, pored Mercedes agregata po poslednji put u narednom periodu. Kolorit je ostao srebrne boje, mada je bilo glasina da će preći na zapravo tradicionalniju narandžastu.

Poput Williamsa i Force Indije, i MP4-29 koristi zašiljeni vrh bolida, verovatno najstandardnije viđeno rešenje na gridu.

U timu navode da su dosta pažnje posvetili i pouzdanosti, pored performansi, jer se očajni rezultati iz poslednjih nekoliko sezona ne smeju ponoviti timu sa jednom od najbogatijih istorija u Formuli 1.

Za tim će voziti Jenson Button i Kevin Magnussen.

Lotus-E22-2014

 

Lotus u tradicionalnom crno-zlatnom i crvenom tonalitetu je nezvanično otkrio svoj E22 bolid na pomalo neuobičajenom mestu – McLarenovoj promociji bolida kao odmazdu za “otimanje” sada bivšeg šefa Erica Boulliera! Zapravo, Lotus će zvanično otkriti bolid tek u februaru u Bahreinu tokom prvih predsezonskih testova. Za tim će voziti Romain Grosjean i Pastor Maldonado.

No, na njemu se nazire krajnje neuobičajeno rešenje koje prikazuje razdvojeni vrh “nosa” bolida. Naravno, jasno je da će to biti glavna tema jednom kada svi timovi predstave svoje bolide. Da podsetmo da Lotus koristi Renault agregat i ove sezone.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: