Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

McLaren neće ući u super terenski opseg Reviewed by Momizat on . Trenutno se čitava industrija fokusirala na segment terenskih vozila... Kupci ih žele, a pošto su proizvođači automobila, nakon svega, ipak mašine za proizvodnj Trenutno se čitava industrija fokusirala na segment terenskih vozila... Kupci ih žele, a pošto su proizvođači automobila, nakon svega, ipak mašine za proizvodnj Rating: 0

McLaren neće ući u super terenski opseg

Advertisement

Trenutno se čitava industrija fokusirala na segment terenskih vozila…

mclaren-nece-kreirati-terence

Kupci ih žele, a pošto su proizvođači automobila, nakon svega, ipak mašine za proizvodnju para, više su no srećni kako bi im ispunili sve snove. Međutim, na svetu postoji jedan proizvođač koji nije nikako zainteresovan za kreiranje SUV automboila.

Nakon godina tvrdnji o tome kako nikada neće biti terenaca iz pogona kompanije Ferrari, izgleda da italijanska kuća zaista kreira jedan takav model. Nakon gotovo 24 godine pauze, Lamborghini je ponovo stupio na scenu SUV opsega sa Urus životinjom, dobrom za 641 ks. Stoga, jedino što ima smisla, jeste da McLaren isprati celokupan trend i kreira vozilo visokog karoserijskog razmaka od tla. Ali, britanska kompanija nikako nema interesa u stvaranju ovakvih automobila.

U jednom intervjuu datom britanskim medijima, menadžer dizajna i inženjeringa kompanije McLaren, Din Peri Vilijams, istakao je da će njegov brend nastaviti da kreira isključivo sportske automobile.

„Ja nisam prva osoba koja je istakla da SUV vozila nisu sportska niti utilitarna“, rekao je Peri Vilijams. „U terminima naše filozofije, „sve radimo sa razlogom, ovakav pristup nema nikakve osnove.“

McLaren stoji iza svojih reči već godinama unazad. 2016. gopdine, čovek odgovoran za odnose sa javnošću, Vejn Brus, izjavio je nešto slično. Peri Vilijams gotovo svake godine ponavlja istu stvar, a veoma je dobro videti da ovaj brend ne menja svoje stavove.

Umesto da svoje točkove pošalju rutom blatnjavih i neravnih terena, SUV automboila i krosovera, možemo pretpostaviti da će McLaren nastaviti da stvara vozila koja spadaju u prominentne grupe Sport, Super i Ultimate serija. Ovo je svakako dobra vest, jer svetom danas kotrlja previše terenaca, a mi bismo svakako radije gledali superautomobile nalik modelu Sena kako jurcaju ulicama i trkačkim stazama.

Izvor: autoexclusive.rs

Komentari korisnika: