Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

McLaren objavio prvi teaser svog novog 650S modela Reviewed by Momizat on . McLaren je objavio prvi zvanični teaser svog novog baznog modela u ponudi a koji će debitovati za manje od mjesec dana u Ženevi. Nazvan 650S, novi sportski auto McLaren je objavio prvi zvanični teaser svog novog baznog modela u ponudi a koji će debitovati za manje od mjesec dana u Ženevi. Nazvan 650S, novi sportski auto Rating: 0

McLaren objavio prvi teaser svog novog 650S modela

Advertisement

McLaren je objavio prvi zvanični teaser svog novog baznog modela u ponudi a koji će debitovati za manje od mjesec dana u Ženevi. Nazvan 650S, novi sportski automobil će se smjestiti ispod MP4-12C superautomobila u hijerarhiji kompanije a cilj će mu biti širenje prisustva i podizanje prodajnih brojki van Evrope.

mclaren-650s-teaser

 

Ipak, teaser ne otkriva više detalja nego što se ranije znalo vezano za model. Izvori navode da će stilski biti inspirisan P1 hiperautomobilom, najviše u predjelu anfasa sa niskim “nosem”, fluidnim linijama i velikim usisnicima vazduha ispred zadnje osovine, sve to spakovano u nešto kompaktnije dimenzije.

Najveći konkurent će mu biti Porscheova 911 linija modela, kako po snazi i performansama, tako i cijeni, U to ime će koristiti laganu karbonsku MonoCell platformu, preuzetu sa većeg 12C, te će time već biti u prednosti kada je agilnost i masa u pitanju.

Iza sjedišta putnika biće smješten poznati 3,8 litarski twin turbo V8 iz 12C ali detjuniran na oko 450-500 konja. Da podsjetimo da u 12C razvija 616 ks. Snaga se standardno šalje na zadnju osovinu putem sedmostepene automatske transmisije sa duplom spojnicom a brojke kažu da će ubrzanje trajati ispod 4 sekunde a maksimalna brzina dostizati 300 km/h.

mclae-logo

 

Britanska kompanija očekuje da će pomoću novog, trećeg modela u ponudi, godišnju prodaju uspjeti da podigne na oko 4.000 primjeraka godišnje, sa prošlogodišnjih 1.400. Prodaja McLarena 650S startuje na jesen kao model za 2015. modelsku godinu, dok se kabriolet na istoj osnovi očekuje tokom naredne godine.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: