Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes-AMG šalje svoj brutalni motor V12 u povijest Reviewed by Momizat on . Početkom godine BMW je najavio kako je motor V12, koji je ugrađen u luksuznu 'sedmicu', posljednji V12 koji će ikada izaći iz bavarske tvornice, a sada se na ta Početkom godine BMW je najavio kako je motor V12, koji je ugrađen u luksuznu 'sedmicu', posljednji V12 koji će ikada izaći iz bavarske tvornice, a sada se na ta Rating: 0

Mercedes-AMG šalje svoj brutalni motor V12 u povijest

Advertisement

Početkom godine BMW je najavio kako je motor V12, koji je ugrađen u luksuznu ‘sedmicu’, posljednji V12 koji će ikada izaći iz bavarske tvornice, a sada se na takav potez odlučio i Mercedes-AMG

mercedes (1)

Mercedes-AMG-ov motor V12 uvijek je bio nešto posebno – 6-litrena zvijer s dva turbopunjača te 621 KS i 1000 Nm okretnoga momenta. Nažalost, takve brojke s motorom odlaze u povijest.

Tobias Moers, generalni direktor Mercedes-AMG-a, najavio je na pariškom salonu automobila kako će uskoro ukinuti motor V12 i model S 65 s njime, a u zamjenu će koristiti razne varijante motora V8.

mercedes (2)

Moers gleda na motor V8 kao na mnogo učinkovitiji pogon, pogotovo u kombinaciji s hibridnim sustavom. Osim toga, kreće se na smanjivanje kubikaže motora pa će sada 6,3-litreni motor postati 4-litreni V8, upravo kako bi se zadovoljile norme za emisije ispušnih plinova i smanjila potrošnja.

Izvor: autostart.24sata.hr

Komentari korisnika: