Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes-Benz bi mogao prestati s proizvodnjom Smarta Reviewed by Momizat on . Automobile Magazine tvrdi da će se Renault povući iz partnerstva s Daimlerom oko proizvodnje smartovih automobila nakon što završi proizvodni ciklus trenutnih g Automobile Magazine tvrdi da će se Renault povući iz partnerstva s Daimlerom oko proizvodnje smartovih automobila nakon što završi proizvodni ciklus trenutnih g Rating: 0

Mercedes-Benz bi mogao prestati s proizvodnjom Smarta

Advertisement

Automobile Magazine tvrdi da će se Renault povući iz partnerstva s Daimlerom oko proizvodnje smartovih automobila nakon što završi proizvodni ciklus trenutnih generacija modela ForTwo i Twingo. Spomenuti izvor javlja kako će nakon toga Mercedes najranije 2026. prestati s proizvodnjom modela pod značkom Smarta, no to ne znači da će se Daimler povući iz ovog segmenta.

smart

Prema jednom mišljenju Mercedes bi nakon povlačenja Smarta mogao lansirati svog konkurenta modelima kao što su Audi A1 i Mini. Izvori navode kako se u studiji izvedivosti dotični model naziva U klasa.

Ako ikada ugleda svjetlo dana izgledno je da će biti dostupan u nekoliko karoserijskih izvedbi, odnosno s trima i petorim vratima, dok je vjerojatna i komercijalna verzija. Također, ovaj bi model vrlo lako mogao biti dostupan isključivo s elektrificiranim pogonskim sklopovima, a možda i samo s električnim pogonom.

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: