Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes-Benz – do 2022. još barem devet električnih noviteta Reviewed by Momizat on . Mercedes je tijekom prošlog tjedna predstavio svoj prvi električni crossover, odnosno SUV pod oznakom EQC. Riječ je o prvom modelu iz linije EQ, a sada doznajem Mercedes je tijekom prošlog tjedna predstavio svoj prvi električni crossover, odnosno SUV pod oznakom EQC. Riječ je o prvom modelu iz linije EQ, a sada doznajem Rating: 0

Mercedes-Benz – do 2022. još barem devet električnih noviteta

Advertisement

Mercedes je tijekom prošlog tjedna predstavio svoj prvi električni crossover, odnosno SUV pod oznakom EQC. Riječ je o prvom modelu iz linije EQ, a sada doznajemo kako u Stuttgartu planiraju do 2022. predstaviti još devet električnih automobila.

mercedes-3

Sada su potvrđene ranije informacije kako će među tim novitetima nalaziti hatchback EQA, kompaktni SUV EQB te luksuzna limuzina EQS. Nadalje, Mercedes u narednom razdoblju od 4 godine namjerava lansirati električnu izvedbu V klase, tri električna Smarta (Fortwo, Fortwo Cabriolet i Forfour) te limuzinsku izvedbu modela EQA koja će prvenstveno biti namijenjena azijskim tržištima, posebice Kini.

Iz Mercedesa je potvrđeno kako će u ovo proširenje ponude investirati oko 10 milijardi Eura te oko milijardu u proizvodnju baterija za električna vozila. EQC će se proizvoditi u Bremenu i Pekingu, kompaktni modeli u Rastattu, Hambachu i Pekingu, a luksuzni modelu u Sindelfingenu. U skoroj budućnosti svi bi se električni SUV-ovi trebali proizvoditi u američkoj Tuscaloosi.

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: