Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes-Benz je u 2016. osvojio vrh premium segmenta! Reviewed by Momizat on . U 2016. godini Mercedes-Benz je bio uspješniji nego nikad prije. Ova premium marka sa sjedištem u Stuttgartu povećala je prodaju vozila za 11,3% i kupcima u cij U 2016. godini Mercedes-Benz je bio uspješniji nego nikad prije. Ova premium marka sa sjedištem u Stuttgartu povećala je prodaju vozila za 11,3% i kupcima u cij Rating: 0

Mercedes-Benz je u 2016. osvojio vrh premium segmenta!

Advertisement

U 2016. godini Mercedes-Benz je bio uspješniji nego nikad prije. Ova premium marka sa sjedištem u Stuttgartu povećala je prodaju vozila za 11,3% i kupcima u cijelom svijetu isporučila je 2.083.888 vozila. To ne znači samo da je Mercedes-Benz u svijetu rastao brže od svojih njemačkih konkurenata, već i da je isporučio najviše automobila u premium segmentu.

merc-no.1

Dr. Dieter Zetsche (na slici), predsjednik Upravnog odbora kompanije Daimler AG i direktor odjela Mercedes-Benz automobila: “Za Mercedes-Benz 2016. je bila najuspješnija u cijeloj povijesti kompanije i šesta rekordna godina u nizu. Uz nove automobile s pionirskim dizajnom koji privlači naše klijente i uz posebno snažan rast, iznad svega u Kini i Europi, popeli smo se na vrh premium segmenta. Ubrzavamo i dalje i to s novim tehnologijama, proizvodima i uslugama”.

Ponuda modela Mercedes-Benza s podmarkama Mercedes-AMG i Mercedes-Maybach veća je i raznolikija no ikada prije, a inicijativa plug-in-hibrida je u punom zamahu: s osam modela, Mercedes-Benz nudi najširu ponudu u premium segmentu.

“Naša strategija rasta daje rezultate. Od 2013, Mercedes-Benz svake godine raste i to dvoznamenkastim brojkama. Mercedes-Benz je sada premium marka s najsnažnijim rastom prodaje. Cilj smo ostvarili četiri godine ranije od planiranog. U 2016. Mercedes-Benz je po prvi put prodao preko dva milijuna vozila, što predstavlja povećanje od preko jedanaest posto”, naveo je Ola Källenius, član Upravnog odbora nadležan za oglašavanje i prodaju Mercedes-Benz automobila, a od 1. siječnja 2017. odgovoran je za istraživanja i razvoj automobila Mercedes-Benza na razini grupe.

Za Mercedes-Benz je 2016. godina završila s najvećom prodajom ikada u prosincu, koji također predstavlja 46. rekordni mjesec za redom (190.269 vozila, +6,8%), i najbolji kvartal svih vremena (545.967 vozila, +10,2%). Gledajući cijelu 2016. godinu, Mercedes-Benz je bio najbolje prodavana premium marka na u Njemačkoj, Italiji, Portugalu, Japanu, Južnoj Koreji, Australiji, Tajvanu te na tržištima Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Najbolja prodaja ikada i dvoznamenkasti rast u Europi

Europa je ponovo u 2016. bila tržište s najvećom prodajom Mercedes-Benz vozila. Uz rast od 12,4%, primarno zbog snažne prodaje E-klase i SUV modela, postignuta je najbolja prodaja ikada: u zadnjih dvanaest mjeseci kupcima u Europi prodano je skoro 900.000 Mercedes-Benz modela. U Njemačkoj, ukupno se 293.209 kupaca odlučilo za novi automobil s trokrakom zvijezdom, što je rast od 7,2% u usporedbi s prethodnom godinom. Mercedes-Benz je ostvario snažan dvoznamenkasti rast u 2016. na bitnim tržištima Velike Britanije (+16,6%), Francuske (+16,7%), Italije (+16,6%), Španjolske (+18,2%) i Belgije (+17,5%).

Isporučeno je preko 635.000 kompaktnih automobila

Prodaja kompaktnih automobila Mercedes-Benza nadišla je rekord koji je postavljen godinu prije za 9,3%. Čak 636.903 kupaca preuzelo je svoje nove modele A ili B klase, CLA CLA Shooting Brake ili GLA. Potražnja za kompaktnim automobilima bila je posebno snažna u Kini i Njemačkoj. Mercedes-Benz nastavlja ulagati u svoje kompaktne automobile. Revidirane izvedbe modela CLA i CLA Shooting Brake pojavile su se prošle godine u salonima, a obje se za cijeli svijet proizvode ekskluzivno u gradu Kecskemét u Mađarskoj. Uz to, novi GLA je upravo predstavljen na sjevernoameričkom salonu automobila u Detroitu.

C klasa nastavlja biti bestseler

Mercedes-Benz C-klasa je još jednom u 2016. bila model marke s najvećom prodajom, s prodanih približno 425.000 primjeraka limuzinske i karavanske izvedbe. Prošle godine, njeno najveće tržište bila je Kina, gdje je potražnja bila visoka i postavljen je novi rekord prodaje limuzinske izvedbe C klase s produženim međuosovinskim razmakom, koja se ekskluzivno proizvodi za ovo tržište. Konstantna popularnost C klase može se vidjeti iz prodajnih brojki od njenog predstavljanja: od 1982. Isporučeno je devet milijuna limuzinskih i karavanskih izvedbi C klase.

Uspješna “Godina E klase”

Prošle godine kupcima je prodano više od četvrtine milijuna limuzinske i karavanske izvedbe E klase (+7,9%). Najinteligentnija poslovna limuzina na svijetu dostupna je od travnja 2016. U rujnu 2016, u salonima se pojavila karavanska izvedba, a u Kini je dostupna limuzinska izvedba s dužim međuosovinskim razmakom. Dodatni rast prodaje u ovom segmentu očekuje se u 2017, primarno zbog potpune dostupnosti limuzinske i karavanske izvedbe E klase, ali također zbog nove izvedbe E-klase All Terrain sa stilskim elementima terenskog vozila, koja će se u salonima pojaviti u proljeće.

Prodano je preko 300.000 limuzina S klase sadašnje generacije

Od predstavljanja sadašnje generacije na tržištu 2013. godine, prodano je preko 300.000 limuzina S klase. Ovaj top Mercedes-Benzov model u 2016. zadržao je poziciju najbolje prodavane luksuzne limuzine u svijetu. Prošle godine, potražnja za izvedbom s dužim međuosovinskim razmakom bila je posebno izražena među kineskim kupcima. Godina 2016. bila je i prva u kojoj je u potpunosti bila dostupna izvedba S klase Mercedes-Maybach: više od deset posto svih prodanih automobila u segmentu S klase bili su modeli Maybach. Nova S klasa bit će predstavljena ove godine i trebala bi dodatno potaknuti prodaju. S ovim modelom započet će najveća ofenziva motora u povijesti Mercedes-Benza.

SUV modeli čine najjači segment s preko 700.000 prodanih jedinica

Modelna ofenziva s Mercedes-Benz SUV izvedbama se isplaćuje povećanjem prodaje u 2016. na 706.170 jedinica, što je povećanje od 34,3%. Nikad prije kupcima nije isporučeno toliko modela GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS i G klase. Model GLC prošle je godine doživio posebno snažan rast. Zahvaljujući snažnom rastu u 2016, “otac svih SUV modela”, G klasa, u jednoj je godini postigla novi prodajni rekord od gotovo 20.000 prodanih primjeraka.

Rekordna godina za Mercedes-AMG: isporučeno je približno 100.000 automobila, što predstavlja rast od preko 40%

U 2016, marka Mercedes-AMG je ponovi snažno rasla i značajno je nadišla rekordnu 2015, s rastom od 44,1%. S isporučenih 99.235 automobila, ova marka sportskih i automobila visokih performansi, koja će u 2017. proslaviti 50 godina postojanja, nastavila je putem uspjeha. To znači da se u zadnje tri godine prodaja modela Mercedes-AMG više nego utrostručila. Najveća ofenziva modela za marku AMG dogodila se u 2016: ponuda proizvoda se proširila s više od deset novih modela. Kupcima u cijelom svijetu posebno su se svidjeli model 43 i kompaktni modeli. Najbolja prodajna tržišta za AMG automobile ponovo su bili SAD, Njemačka i Kina.

Uz izvedbu Mercedes-AMG GT R i dvije otvorene izvedbe AMG GT Roadster i AMG GT C Roadster, AMG je proširio ponudu GT modela koje je posebno tijekom 2016. razvio unutar kuće. Za sva tri modela narudžbe se primaju od kraja 2016, a isporuke se očekuju ovog proljeća.

Digitalizacija prodaje: naručivanje automobila klikom miša

S pokretanjem Mercedes-Benzove internetske trgovine u Njemačkoj u ljeto 2016, ova premium marka je poduzela dodatni korak prema budućnosti prodaje. Na adresi www.online-store.mercedes-benz.de, klijenti u cijeloj Njemačkoj mogu odabrati velik broj unaprijed konfiguriranih novih vozila Mercedes-Benza. Ova internetska platforma nudi sve potrebne funkcije za praktično i potpuno iskustvo kupnje na Internetu. Po prvi puta, legitimiranje klijenata moguće je uz pomoć video identifikacije. To znači da se proces prodaje može u potpunosti provesti putem Interneta i to sedam dana u tjednu, iz udobnosti vlastitog doma ili u pokretu.

Ova trgovina posebno je privlačna mladim i online medijima naklonjenim klijentima i integralna je komponenta široko rasprostranjene marketinške te prodajne strategije “najbolje iskustvo klijenta”, koju provodi Odjel prodaje Mercedes-Benz automobila.

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: