Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes i Renault-Nissan pripremaju benzinske motore od 1.200 i 1.400 kubika Reviewed by Momizat on . Savez između Mercedesa i Renault-Nissan koalicije će se širiti i narednih godina, jer su se ovi proizvođači udružili da rade na novim benzinskim motorima sa čet Savez između Mercedesa i Renault-Nissan koalicije će se širiti i narednih godina, jer su se ovi proizvođači udružili da rade na novim benzinskim motorima sa čet Rating: 0

Mercedes i Renault-Nissan pripremaju benzinske motore od 1.200 i 1.400 kubika

Advertisement

Savez između Mercedesa i Renault-Nissan koalicije će se širiti i narednih godina, jer su se ovi proizvođači udružili da rade na novim benzinskim motorima sa četiri cilindra.

mercedes

Prvi automobil u kojem će se naći ovakvi motori jeste hečbek A-klase tokom 2018. godine, i njegov primer će slediti drugi članovi porodice kao što su: sedan A-klase, CLA, GLA i najavljeni GLB kao i još jedan nepoznati model. Ukupno, Mercedes planira novu liniju koja će imati osam automobila.

Razvijeni pod kodnim imenom M282, ovi motori se prave za manje automobile, pa neće svoju primenu naći ispod haubi većih Mercedesovih automobila.

Trend smanjivanja kubikaže se najverovatnije neće nastaviti u budućnosti, jer je veliki broj proizvođača automobila izjavio da spuštanje ispod 1.200 kubika, neće ispunjavati standarde emisije štetnih gasova. Zapravo, Reno-Nisan koalicija je ta koja je izjavila prošle godine na sajmu automobila u Parizu da se bliže granici smanjivanja.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: