Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes mijenja imena automobilima. Ponovno Reviewed by Momizat on . Najpopularniji proizvođač premium automobila na svijetu, Mercedes-Benz, ponovno se sprema za promjenu imena vlastitih vozila. Da se ovo iščitati iz zahtjeva za Najpopularniji proizvođač premium automobila na svijetu, Mercedes-Benz, ponovno se sprema za promjenu imena vlastitih vozila. Da se ovo iščitati iz zahtjeva za Rating: 0

Mercedes mijenja imena automobilima. Ponovno

Advertisement

Najpopularniji proizvođač premium automobila na svijetu, Mercedes-Benz, ponovno se sprema za promjenu imena vlastitih vozila. Da se ovo iščitati iz zahtjeva za zaštitu intelektualnog vlasništva koje je njemačka kompanija podnijela za alfanumeričke oznake A 40, CLA 40, SLC 40, SLC 50 i GLE 50

mercedes

Premda još uvijek nemamo službenu potvrdu, pojedini mediji spekuliraju kako je došao kraj troznamenkastoj numeričkoj oznaci koju su dosad nosili svi standardni modeli. Dvoznamenkaste oznake bile su rezervirane samo za AMG-ove modele.

Tako bi primjerice Mercedes CLA250 mogao postati CLA 40.

I AMG je dobio par zaštićenih naziva. Tu su sad još CLA 53, G 73 i S 73. Ova posljednja oznaka trebala bi sugerirati da se pod poklopcem nalazi Mercedesov novi sportski hibridni sustav – četverolitreni V8 uparen s elektromotorom – za koji se nagađa da će imati više od 800 KS.

Mercedes nam je pokazao elektrificirani CLS 53 i E53 s 430 KS u Detroitu, no pomalo je iznenađenje da Nijemci ovaj pogonski sklop planiraju smjestiti pod poklopac CLA.

Mercedes je zaštitio i oznaku ‘Turbo 48’, a ovaj logo trebao bi se naći na automobilima koji koriste turbopunjene motore uparene s blagim hibridnim 48-voltnim sustavima. S obzirom na to da će praktički svi nadolazeći modeli iz Stuttgarta raspolagati ovom značajkom, za očekivati je da ćemo se nagledati znački ‘Turbo 48’, baš kao što je nekoć to bio slučaj s oznakom ‘Kompressor’.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: