Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Mercedes najprodavanija premijum marka u SAD zahvaljujući krosoverima Reviewed by Momizat on . Popularnost krosovera i SUV-a je pomogla Mercedesu da postane najprodavanija premijum marka u SAD prošlog meseca. „Automotive News“ javlja da je Mercedes u maju Popularnost krosovera i SUV-a je pomogla Mercedesu da postane najprodavanija premijum marka u SAD prošlog meseca. „Automotive News“ javlja da je Mercedes u maju Rating: 0

Mercedes najprodavanija premijum marka u SAD zahvaljujući krosoverima

Advertisement

Popularnost krosovera i SUV-a je pomogla Mercedesu da postane najprodavanija premijum marka u SAD prošlog meseca.

mercedes

„Automotive News“ javlja da je Mercedes u maju imao 29.299 isporuka. To je neznatan pad u odnosu na prošlu godinu, ali je nemački proizvođač napravio značajan napredak u konkurentnom krosover segmentu. GLC i GLK su napredovali 64 odsto, dok su GL i GLS ostvarili porast od 45 odsto.

Rivali nisu bili tako uspešni. BMW-ova prodaja krosovera je pala za 6 odsto, dok je Lexus napredovao za 3,4 odsto zahvaljujući redizajniranom RX-u. Mesečno gledano, BMW-ova prodaja je pala za 6,4 odsto na 29.017 jedinica, dok je Lexus bio slabiji za 10 odsto (26.682 vozila).

Mercedes je trenutno najprodavaniji premijum proizvođač u dosadašnjem delu godine u SAD, jer vodi ispred Lexusa za 8.500 jedinica. BMW je bio najbolji prošle godine, ali trenutno je treći. Da li BMW i Lexus mogu da sustignu „trokraku zvezdu“? Teško, jer su na putu novi modeli u vidu E klase i S klase Cabrio.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: