Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Model 3 je zadnji projekt kojim je čitava Tesla stavljena na kocku Reviewed by Momizat on . Teslin prvi električni automobil za mase, Model 3, pokazao se izuzetno velikim izazovom za proizvođača iz Palo Alta Tesla se mučila s dostizanjem planirane proi Teslin prvi električni automobil za mase, Model 3, pokazao se izuzetno velikim izazovom za proizvođača iz Palo Alta Tesla se mučila s dostizanjem planirane proi Rating: 0

Model 3 je zadnji projekt kojim je čitava Tesla stavljena na kocku

Advertisement

Teslin prvi električni automobil za mase, Model 3, pokazao se izuzetno velikim izazovom za proizvođača iz Palo Alta

tesla-fabrika

Tesla se mučila s dostizanjem planirane proizvodnje, pa su čak morali otvoriti proizvodnu liniju unutar improviziranog šatora. Iako je nedavno dosegnuta proizvodnja od 5.000 automobila tjedno, prvi čovjek kompanije Elon Musk priznaje kako mu više neće pasti na pamet staviti cijelu kompaniju na kocku zbog jednog projekta.

Musk priznaje da su takve poslovne odluke nužne na početku, pa se Tesla ‘kladila’ proizvodnjom Roadstera, kao i izradom Modela S.

’Za Model S smo prešli s proizvodnje 600 Roadstera godišnje na izradu 20.000 automobila godišnje. I to sofisticiranijeg automobila. Očito je to bila situacija u kojoj je kompanija stavljena na kocku.’.

S Modelom X je isto bilo problema, no najveći izazov definitivno je Model 3 jer je Tesla povećala proizvodnju s 1.000 automobila tjedno na čak 5.000 automobila u sedam dana.

Musk smatra kako je ovo zadnji put da je stavio kompaniju na kocku jer ne vidi projekt zbog kojeg bi morao pet puta povećati proizvodnju

‘Ne vjerujem da ćemo imati program za proizvodnju 1,2 milijuna primjeraka određenog modela godišnje’, priznaje Teslin izvršni direktor.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: