Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Možete li pogoditi koliko vrijedi Teslin logo? Reviewed by Momizat on . Nemali broj proizvođača automobila muku muči s financijama, no ničiji novčani problemi nisu toliko eksponirani kao Teslini Proizvođač električnih automobila iz Nemali broj proizvođača automobila muku muči s financijama, no ničiji novčani problemi nisu toliko eksponirani kao Teslini Proizvođač električnih automobila iz Rating: 0

Možete li pogoditi koliko vrijedi Teslin logo?

Advertisement

Nemali broj proizvođača automobila muku muči s financijama, no ničiji novčani problemi nisu toliko eksponirani kao Teslini

tesla-logo

Proizvođač električnih automobila iz Palo Alta praktički od osnutka, u posljednjih 15 godina, nije završio poslovnu godinu s dobiti.

To ih nije spriječilo da se značajno razviju priljevom kapitala izvana, no sad je prvi čovjek Tesle, Elon Musk, obećao kako će do kraja godine kompanija ostvariti profit, te kako im financijske injekcije više neće biti potrebne.

Financijski analitičari skeptični su, posebice nakon što je Tesla ponovno promašila planirani cilj proizvodnje 6.000 primjeraka Modela 3 tjedno.

tesla-kamion

Automotive News piše kako su se pojedinci čak bacili na računanje vrijednosti imovine koju bi Tesla mogla založiti u svrhu osiguravanja kreditne linije.

U Teslinom vlasništvu obje su tvornice automobila i baterija – Fremont i Gigafactory, no također i logo koji vrijedi milijarde dolara. Tesla ne bi bila prva kompanija koja je založila vlastiti logotip kako bi dobila jeftini kredit s niskom kamatnim stopom. Na ovaj potez odlučio se Ford u jeku krize hipotekarnih kredita.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: