Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nema ništa od ujedinjenja Mercedesa i Ubera Reviewed by Momizat on . Čelnici kompanija Daimler – Mercedesove roditeljske kompanije – i Uber sastali su se prošle nedelje na Axel Springer NAOH konferenciji u Berlinu i tom prilikom Čelnici kompanija Daimler – Mercedesove roditeljske kompanije – i Uber sastali su se prošle nedelje na Axel Springer NAOH konferenciji u Berlinu i tom prilikom Rating: 0

Nema ništa od ujedinjenja Mercedesa i Ubera

Advertisement

Čelnici kompanija Daimler – Mercedesove roditeljske kompanije – i Uber sastali su se prošle nedelje na Axel Springer NAOH konferenciji u Berlinu i tom prilikom objavili da ne postoje nikakvi planovi o udruživanju ovih kompanija, kao ni o kupovini 100.000 vozila nemačkog proizvođača od strane Ubera, kao što se moglo pročitati pre nekoliko meseci.

uber-merc

CEO Ubera Travis Kalanik i Daimlera Ditrih Ziče istakli su da su njihove kompanije zapravo rivali, ali je Kanalik rekao da on ne smatra da će se posao proizvodnje automobila u doglednoj budućnosti uopšte dovesti u pitanje.

Priče o kupovini počele su izveštajima o tome da bi tržište koje pokriva Uber moglo postati veće od Daimlerovog. Uber trenutno posluje u više od 500 gradova, a navodno nikada nije bio profitabilan. Kalanik kaže da Uber zarađuje novac u razvijenim zemljama, ali da je veoma neprofitabilan u zemljama u razvoju.

Što se tiče kupovine automobila, u martu su se mogle čuti vesti da Uber kupuje 100.000 jedinica Mercedes-Benz sedana S-Klase, što bi bila investicija od oko 8 milijardi dolara. Međutim, ni od toga nema ništa.

Daimler u međuvremenu nastoji da poveća svoje prisustvo na tržištu alternativnih načina prevoza, kojim Uber trenutno vlada. U aprilu je Daimler kupio nekoliko manjih servisa ove vrste na američkom tlu, a ne zaboravimo da je ova kompanija vlasnik car-sharing servisa Car2Go. Prošle nedelje zabeležili su 78.000 mušterija u roku od dva meseca, nakon lansiranja ovog servisa u Čongkingu u Kini.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: